Bărbații care iau zilnic suplimente de acid folic, de trei ori mai expuși cancerului de prostată

847

Articole recomandate

Bărbații care iau zilnic suplimente de acid folic au un risc triplu să se îmbolnăvească de cancer de prostată, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani de la Universitatea din California de Sud.
Cercetătorii americani au ajuns la această concluzie în urma reanalizării rezultatelor unui studiu desfășurat între anii 1993 și 2006. Studiul ar avea ca scop determinarea beneficiilor și riscurilor aspirinei și acidului folic asupra polipilor colonici la bărbații cu risc crescut de cancer.
Prima analiză nu a arătat că suplimentele de acid folic ar avea vreun efect asupra cancerului de prostată. La analiza secundară, cercetătorii au studiat incidența cancerului de prostată pe un eșantion de 643 de bărbați cărora le-a fost administrat un supliment de acid folic sau un placebo. Astfel, a fost determinat că riscul estimat de cancer de prostată este de 9,7% la bărbații care au luat acid folic și de doar 3,3% la cei care au luat placebo. Acidul folic este o vitamină de tip B care se găsește în mod natural în multe legume, fructe și cereale, iar studii precedente au demonstrat că reduce defectele tubului neural la copii, dacă este luat de mamă în timpul sarcinii. Nivelurile de acid folic sunt importante în prevenirea mai multor tipuri de cancer, precum și în cazul bolilor cardiovasculare și neurologice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.591 secunde