Băieţii care fac COVID, risc crescut de miocardită

432
Băieţii care fac COVID, risc crescut de miocardită - baietiicarefac-1629033510.jpg

Articole de la același autor

Tinerii cu vârsta sub 20 de ani, băieţii în general, care trec prin infecţia cu SARS-CoV-2, au un risc de şase ori mai mare de a dezvolta miocardită comparativ cu riscul asociat de vaccinare.

Potrivit specialiştilor, riscul de a dezvolta complicaţii în urma trecerii prin boală se înregistrează inclusiv în rândul copiilor și este mai mare decât riscul de a dezvolta complicaţii post-vaccinare.

„Beneficiile vaccinarii au fost demonstrate in rândul copiilor cu vârsta de peste 12 ani, prin faptul că poate reduce aparitia anumitor complicaţii inflamatorii, cum ar fi sindromul inflamator multisistemic, cu afectare cardiacă”, susţin reprezentanţii Comitetului Naţional de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Miocardita este o inflamaţie a muşchiului inimii, denumit miocard. Aceasta afectează funcţia contractilă a inimii şi funcţia electrică, reducând capacitatea inimii de a pompa sângele, provocând insuficienţă cardiacă, şi producând tulburări de ritm, unele destul de severe astfel încât pot să pună în pericol viaţa tinerilor. (A.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5401 secunde