Bacterie ucigașă în spital. Un pacient a murit, altul este infectat

1091
Bacterie ucigașă în spital. Un pacient a murit, altul este infectat - mariusnasta13668100-1550176927.jpg

Articole recomandate

Un om a murit contaminat cu o bacterie periculoasă la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" din București iar un altul este infectat cu același microorganism. Testele rapide au arătat că bacteria periculoasă este acinetobacter, iar în acest moment se fac alte teste amănunțite la Institutul Cantacuzino pentru a se determina subspecia bacteriei și tratamentul cel mai potrivit. Institutul nu mai internează pacienți până la eradicarea focarului de infecție iar o anchetă este în curs.

Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele infectate. Pacientul care a decedat mai avea și alte boli: pneumonie și bronhopneumonie. În secția respectivă mai sunt internați trei pacienți și este posibil să se fi contaminat cu această bacterie, relatează Digi24.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au prelevat probe și acestea au fost trimise inclusiv la Institutul Cantacuzino, iar acum se așteaptă rezultatele. "De aproape o săptămână suntem în echipe de lucru cu medicii din DSP, probele sunt prelucrate la Institutul Cantacuzino și filiațiunea exactă a tipului de subspecie de acinetobacter nu poate fi stabilită decât de Instititul Cantacuzino. Pe noi ne interesează, în acest moment existența unui focar de infecție nosocomială', a declarat managerul Institutului "Marius Nasta', Beatrice Mahler.

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7916 secunde