Bacteria E-coli, depistată în probele de brânză și carne de pui
806
Articole de la același autor
Oficial: Niciunul dintre copiii bolnavi de sindrom hemolitic-uremic nu a fost vaccinat cu Hexaxim
29 Februarie 2016
Creștere alarmantă a cazurilor de litiază renală. Ce pregătesc medicii
19 Februarie 2016
Detoxifierea după sărbători, secretul menținerii sănătății
05 Ianuarie 2016
Medici urologi de excepție, reuniți la Constanța
29 Februarie 2016
Cum ne putem feri de pietrele la rinichi
19 Ianuarie 2016
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a confirmat identificarea bacteriei E-coli în probele de brânză și carne de pui.
Inspectorii veterinari au identificat prezența bacteriei în probe prelevate dintr-un loc de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș și în probe de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în ancheta Ministerului Sănătății.
"Dintre cele 194 de eșantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezența Escherichia Coli, serogrupul O 26, la o probă de pui (spate cu gât) recoltată din frigiderul uneia dintre persoanele (aparținător) implicate în ancheta Ministerului Sănătății. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (județul Băcău). De asemenea, au fost descoperite și la probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș", se precizează un comunicat al ANSVSA.
În urma confirmării prezenței bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unității, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22 februarie 2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.
ANSVSA a dispus sistarea activității în secția de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspătă analizată, până la elucidarea situației și efectuarea dezinfecției în această secție a spațiilor, utilajelor, ustensilelor și a suprafețelor de lucru. Dezinfecția va fi urmată de recoltarea de teste de sanitație care să ateste eficiența igienizării.
De asemenea, personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate.
Nu în ultimul rând, se vor recolta probe de lapte de la cele două ferme în momentul recepției în fabrică, pentru examen bacteriologic, și probe de apă, provenite de la intrarea și ieșirea din unitate.
Inspectorii veterinari au identificat prezența bacteriei în probe prelevate dintr-un loc de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș și în probe de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în ancheta Ministerului Sănătății.
"Dintre cele 194 de eșantioane analizate până la această dată, a fost depistată prezența Escherichia Coli, serogrupul O 26, la o probă de pui (spate cu gât) recoltată din frigiderul uneia dintre persoanele (aparținător) implicate în ancheta Ministerului Sănătății. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (județul Băcău). De asemenea, au fost descoperite și la probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș", se precizează un comunicat al ANSVSA.
În urma confirmării prezenței bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unității, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22 februarie 2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.
ANSVSA a dispus sistarea activității în secția de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspătă analizată, până la elucidarea situației și efectuarea dezinfecției în această secție a spațiilor, utilajelor, ustensilelor și a suprafețelor de lucru. Dezinfecția va fi urmată de recoltarea de teste de sanitație care să ateste eficiența igienizării.
De asemenea, personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate.
Nu în ultimul rând, se vor recolta probe de lapte de la cele două ferme în momentul recepției în fabrică, pentru examen bacteriologic, și probe de apă, provenite de la intrarea și ieșirea din unitate.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 29 Februarie 2016
Luni, 29 Februarie 2016
Luni, 29 Februarie 2016
Luni, 29 Februarie 2016
Luni, 29 Februarie 2016
Luni, 29 Februarie 2016
Luni, 29 Februarie 2016
Luni, 29 Februarie 2016
Luni, 29 Februarie 2016
Luni, 29 Februarie 2016
Luni, 29 Februarie 2016
Duminică, 28 Februarie 2016