Aviatorii fac apel pentru donare de sânge în sprijinul militarilor răniți în accidentul rutier

1357
1
Aviatorii fac apel pentru donare de sânge în sprijinul militarilor răniți în accidentul rutier - donaremilitari-1485431002.jpg

Articole de la același autor

Aviatorii militari și civili de la bazele aeriene constănțene au lansat un apel umanitar pe facebook către posibili donatori de sânge, pentru cei doi militari de la Baza aeriană 86 Fetești "Lt. aviator Gheorghe Mociorniță", care au suferit traume majore, miercuri, într-un accident rutier în apropiere de Cernavodă.


Potrivit directorului de marketing al aeroportului Regional Air Service (RAS) Tuzla, Cristina Mitchievici, apelul pentru donare de sânge este lansat la sugestia comandantului Bazei Militare de Elicoptere Tuzla, comandorul Tudorel Duță, coleg de zbor cu generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, comandantul Bazei Aeriene Fetești, grav rănit, împreună cu plutonierul major Dan Nica, în accidentul rutier de pe raza localității Ștefan cel Mare, notează AGERPRES.


Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, dr. Cătălin Grasa, a declarat că cei doi militari, care au suferit intervenții chirurgicale în după-amiaza și în noaptea de miercuri, sunt internați la terapie intensivă, evoluția post-operatorie fiind favorabilă.


"Ambii pacienți au intrat în operație în stare gravă. Cel cu ruptură de splină a fost supus unei rezecții (...) și a avut și niște coate rupte care i-au afectat plămânul, iar celuilalt i s-au fixat focarele de fractură, la picioare. Politraumatismele sunt grave (...)sperăm să nu apară complicații post operatorii", a precizat dr. Grasa.


Procurorul militar lt. col. Claudiu Lazăr, însărcinat cu cercetarea accidentului, a declarat că pe baza primelor indicii, se pare că autovehiculul marca Dacia, proprietate a Ministerului Apărării Naționale (MAN), cu care circulau cei doi militari de la Baza aeriana 86 Fetești, s-a înscris într-o depășire pe care nu a reușit să o finalizeze, intrând în coliziune frontală cu au autoturism ce circula regulamentar, din sens opus.


"În urma accidentului a rezultat moartea a două persoane, ce se aflau la bordul autovehiculului lovit frontal, și rănirea gravă a celor două cadre militare, precum și avarierea autotrenului, aflat în trafic, în a cărui depășire se înscrisese conducătorul autoturismului militar, plt. maj. Dan Nica", a precizat lt.col. Lazăr. 


Sursa: Agerpres






Comentează știrea

gabi frana
26 ianuarie 2017
nesimtitii

au luat 2 vietii nevinovate ! pt ca eii sunt militarii p...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2017
Stire din Sănătate : Se caută donatori de sânge, la Medgidia
Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
Stire din Sănătate : Anunț important pentru donatorii de sânge
Pagina a fost generata in 0.5419 secunde