Aveți probleme cu picioarele? Scleroterapia vă ajută să le faceți frumoase

257
Aveți probleme cu picioarele? Scleroterapia vă ajută să le faceți frumoase - fondscleroterapiasursastoryblock-1634908659.jpg

Articole de la același autor

În unele situaţii, medicii le recomandă pacienţilor o procedură care se numeşte scleroterapie, care implică utilizarea unei substanţe sclerozante pentru blocarea unei vene mai mari. Substanţa respectivă se injectează în vasele de sânge şi duce la închiderea venei, şi, implicit, la dispariţia simptomelor neplăcute de la nivelul picioarelor, în general. Ulterior, aceste vene sunt asimilate de către organism, care dezvoltă, în paralel, un nou sistem de vene care să preia fluxul de sânge.

Venele inestetice, de multe ori numite venectazii, varicozităţi, varice, telangiectazii, reprezintă una dintre cele mai frecvente boli ale venelor care afectează populaţia, îndeosebi femeile. Statisticile arată că ele sunt de patru ori mai predispuse decât bărbaţii spre a dezvolta această afecţiune. Deşi de obicei nu sunt însoţite de alte simptome, aspectul neplăcut la vedere este suficient pentru ca cei care se confruntă cu această problemă să opteze pentru scleroterapie pentru a-şi redobândi frumuseţea picioarelor. Ca urmare, aceasta este procedura cu rezultate bune sau chiar excelente în peste 90% din cazurile de tratare a varicozităţilor, susţin specialiştii.

De precizat că aceste semne mai puţin plăcute din punct de vedere estetic apar, în general, la nivelul membrelor inferioare sub forma unor linii şerpuite de culoare albastră, violet, având un diametru care poate varia de la un milimetru până la un centimetru. Potrivit dr. Viorel Ispas, un prim avantaj al scleroterapiei este reprezentat de timpul scurt pe care această procedură îl presupune. În general, scleroterapia este realizată într-un interval de 20 - 30 de minute. Un alt avantaj deosebit este constituit de faptul că pacientul îşi poate relua stilul de viaţă obişnuit, imediat după procedură.

„Mersul şi mişcarea picioarelor sunt recomandate în mod deosebit după această intervenţie, pentru a ajuta substanţa sclerozantă să se distribuie uniform de-a lungul venei sclerozate. Scleroterapia are rezultate deosebit de bune în cazul varicelor. De asemenea, acţionează cu succes în cazul venelor varicoase mici (venectazii). În cazul venelor varicoase mai mari, rezultatele pot fi observate în aproximativ 6-8 săptămâni de la injectare. Cu toate acestea, în unele cazuri pot fi necesare mai multe astfel de intervenţii pentru a se ajunge la rezultatele dorite. Statistic vorbind, aproximativ 70% din pacienţi îşi rezolva problema varicoasă dintr-o singură injectare, 20% din două injectări şi doar 10% din pacienţi au nevoie de trei sau mai multe injectări”, a explicat medicul.

Un alt avantaj al acestei proceduri medicale este dată de faptul că venele varicoase tratate nu reapar, în general, dar pot apărea noi vene cu probleme. Tocmai de aceea, este recomandat ca pacientul să aştepte aproximativ patru săptămâni înainte de a apela la o nouă şedinţă de scleroterapie.

În plus, pacienţii trebuie să poarte ciorapi de compresie pe o perioadă de 1-3 săptămâni după tratament, totodată fiind recomandată şi întreruperea activităţilor sportive timp de câteva zile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4556 secunde