Aveţi nevoie de recuperare după un accident vascular sau alte probleme? „Neurology Clinic” din Constanţa este soluția!

1520

Articole de la același autor

Foarte multe persoane suferă, în ziua de azi, de accidente vasculare cerebrale sau primesc alte diagnostice, în urma cărora riscă să rămână invalizi sau cu alte sechele. Din fericire, în județul Constanța există o clinică, unde pacienții pot merge și care le oferă șanse în plus de recuperare.

Clinica „Neurology Clinic” din Constanța, cu sediul în bulevardul Tomis nr. 234 este locul în care vă puteți trata toate afecțiunile neurologice. În această categorie sunt incluse o paletă largă de boli neurologice, cu un spectru larg, care se împart în două categorii: centrale și periferice.



În cadrul celor centrale includem bolile vasculare, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale (AVC), pe cele degenerative- boala Parkinson, demențe, tumorale, infecțioase, autoimune, precum și convulsiile (epilepsia).

„Pacientul ni se adresează cu manifestări extrem de diverse, de la dureri, paralizii, spasme, până la tulburări de somn, de memorie, de vorbire. Şi afecţiunile periferice, cum sunt polineuropatiile, radiculopatiile, nevralgiile cervicobrohiale, sciatice, se pot trata la noi. Trebuie să precizez că, la ora actuală, cele mai frecvente cazuri sunt accidentele vasculare cerebrale, iar în România se înregistrează, anual, peste 6.000 de cazuri. Acestea sunt cauza unor dizablități severe, uneori permanente și anume: - motorii (hemipareze); de vorbire (afazii); mintale; - de memorie sau reacții depresive”, a declarat pentru „Cuget Liber”, dr. Silvia Popi, medic primar neurolog.



Specialistul a precizat că, în acest context, neurorecuperarea trebuie abordată prin îmbinarea tratamentului tuturor acestor aspecte: mintale, cognitive, emoționale, pe lângă cele fizice: paraliziile, împreună cu tratamentul specific neurologic. La „Neurology Clinic”, echipa este coordonată de un medic neurolog și cuprinde kinetoterapeuți, medici recuperare, psihologi, logopezi. De ce? Pentru că prevenirea recidivelor AVC este esențială, iar întotdeauna trebuie stabilite cauzele care l-au produs, pentru că șansa ca acel pacient să facă o recurență, un alt AVC este de nouă ori mai mare decât la populația generală. În plus, o cincime are șansa ca după cinci ani să dezvolte o formă de demență, depresie post AVC.

De curând, clinica a venit în sprijinul persoanelor bolnave și cu o mașină de transport, destinată pacienților cu dizabilități, care îi ia de la domiciliu și îi duce la clinică și invers. În plus, clinica dispune şi de un lift special, care ancorează căruciorul cu rotile, coborând şi urcând pe scări pacientul, în deplină siguranţă, lucru deosebit de important pentru cei care locuiesc la bloc şi nu au lift.



Investigațiile se fac cu aparatură ultraperformantă

În cadrul „Neurology Clinic” diagnosticarea cauzelor AVC precoce a patologiei la nivelul arterelor creierului se face prin ecografie Doppler cervical și transcranian. Astfel, aici se evidențiază prezența plăcilor de aterom, a stenozelor, ocluziilor arterelor, precum și vitezele de curgere a sângelui la nivelul arterelor. Dacă stenozele sunt strânse, depășesc 70% din calibrul arterei, pacientul are indicație operaţie și este îndrumat către Chirurgie Cardio-Vasculară.

A doua mare categorie de boli neurologice se referă la bolile neurologice periferice, neuromusculare, ce pot fi diagnosticate corect prin electromiografie EMG. EMG confirmă neuropatiile, radiculopatiile, afecţiunile musculare, identifică dacă problema există la nivelul sistemului nervos periferic sau la nivel muscular.

Apoi, mai există electroencefalografia cu 19 canale, hartă cerebrală şi focare patologice din cadrul „Neurology Clinic”, care înregistrează activitatea electrică a neuronilor depistând leziuni cerebrale, afecţiuni degerenative, tumorale, infecţii şi care identifică focarul declanşator în epilepsie.



Pentru recuperarea paraliziilor din AVC, la „Neurology Clinic” se utilizează cele mai moderne terapii: kinetoterapia robotică, aparatul Reogo, aparatele din această gamă nemaiputând fi găsite decât 4-5 la noi în ţară. De asemenea, se mai foloseşte un laser de mare putere, de 15 W, electro şi galvanoterapie, ultrasunete. La acestea se adaugă terapia „Hivamat”, care generează oscilaţii profunde în ţesuturi, reducând edemele, contracţiile musculare, conducând, în acelaşi timp, la relaxarea musculaturii şi reducerea durerii.

De asemenea, clinica pune la dispoziţia pacienţilor terapia „Deep Oscilation”, o terapie unică, ce accelerează regenerarea musculaturii, prin inducerea unui câmp electrostatic intermitent, unic în zona Dobrogei.

Despre ce alte proceduri mai puteţi face la „Neurology Clinic”, citiţi în ediţia de vinerea viitoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.542 secunde