Aveţi grijă de copii! Scarlatina se răspândeşte rapid prin intermediul tusei sau strănutului

223
Aveţi grijă de copii! Scarlatina se răspândeşte rapid prin intermediul tusei sau strănutului - fondscarlatina3-1633437214.jpg

Articole de la același autor

Copilaşul dumneavoastră a fost diagnosticat cu scarlatină? Dacă este aşa, trebuie să ştiţi că aceasta este o boală eruptivă cauzată de bacteriile Streptococcus, care afectează, de obicei, copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 15 ani. Scarlatina este o infecţie bacteriană cauzată de streptococi din grupa A. De fapt, aceasta este bacteria care provoacă şi infecţii în gât şi pe piele.

Totuşi, în cazul scarlatinei, aceste bacterii încep să producă o toxină care provoacă erupţii de culoare roşie. Potrivit dr. Doiniţa Cobzărencu, la fel cum se întâmplă şi în cazul altor bacterii, streptococul se răspândeşte prin picături de salivă sau mucus pe care o persoană infectată le dă afară prin intermediul tusei sau al strănutului. De fapt, susţine medicul, atunci când o persoană intră în contact cu aceste lichide şi îşi atinge nasul, gura sau ochii, transferă bacteriile în propriul corp. De asemenea, este posibil ca boala să fie luată prin contactul cu leziuni provocate de streptococi.

„De exemplu, dacă micuţul dumneavoastră are această afecţiune, spălaţi-i foarte bine mâinile după ce îl ajutaţi să se dea cu cremă pentru a combate mâncărimea. De asemenea, mai trebuie precizat un lucru şi anume că simptomele scarlatinei la copii sunt similare cu cele ale altor erupţii cutanate. Cu toate acestea, unele caracteristici sunt diferite, ceea ce îi ajută pe medici să diagnosticheze boala. Înainte de toate, celui mic îi va apărea o erupţie roşiatică, pe faţă şi zona gâtului, fără a afecta gura şi care se răspândeşte încet către axile, piept şi zona inghinală, până când acoperă întregul corp. Apoi, petele roşii încep să se umfle şi devin aspre ca şmirghelul. Desigur, el nu va fi ocolit nici de febră, care va sări, cu siguranţă, de 37,7 ºC şi nici de durerea în gât, ceea ce va face dificilă înghiţirea. De asemenea, amigdalele ar putea fi inflamate. În unele cazuri, şi limba este umflată, şi, în plus, poate avea o peliculă albă, ce devine ulterior roşiatică şi capătă umflături mici. La acestea se pot adăuga frisoanele, însoţite sau nu, de tremurături”, a explicat medicul.

De asemenea, copiii se mai pot confrunta şi că stări de vărsături şi dureri abdominale. Aşa că, dacă micuţul are mai multe dintre aceste simptome, nu ezitaţi să mergeţi la medic. Atenţie! Trebuie să trataţi scarlatina cu antibiotice, deoarece este o boală bacteriană. Medicul va confirma acest diagnostic prin efectuarea unui exudat faringian. După cum am menţionat deja, bacteriile provoacă scarlatina. Din acest motiv, este important să folosiţi antibiotice pentru a combate infecţia, dar dacă el refuză să ia medicamentul, medicul îi poate prescrie injecţii.

În ceea ce priveşte febra, tratamentul este acelaşi ca în cazul oricărei alte boli: daţi-i copilului antitermice, în conformitate cu recomandările medicului. În acest fel, puteţi controla disconfortul şi febra copilului. Nu uitaţi să monitorizaţi cât de multă apă bea copilul. De fapt, este foarte important să bea suficiente lichide pentru a evita deshidratarea. În plus, iată câteva alte lucruri pe care le puteţi face pentru a atenua disconfortul celui mic: pregătiţi-i alimente uşor de consumat, cum ar fi supele, piureurile sau legumele fierte. Daţi-i copilului sucuri proaspăt stoarse, pentru a ajuta la scăderea inflamaţiei din gât şi pregătiţi-i smoothie-uri sau milkshake-uri cu lapte şi fructe. Un ultim sfat: tăiaţi-i unghiile pentru a preveni zgârierea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5892 secunde