Avertisment teribil de la Dr. Menci: Ciorbele făcute în casă NE ÎMBOLNĂVESC!
Articole de la același autor
Un nou pericol: Amenințarea șerpilor!
16 Iunie 2014
De câte ori pe lună putem merge la medicul de familie
12 Iunie 2014
O nouă clinică privată, deschisă la Ovidiu
30 Mai 2014
Nici apa de băut nu mai este sănătoasă. Din păcate, aceasta poate provoca probleme de sănătate, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Conform acestuia, apa de la robinet are o calitate variabilă, însă clorinarea o face periculoasă pentru consumul uman.
O ciorbă făcută-n casă poate să creeze probleme de sănătate. Și asta din cauza apei cu clor, susține directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), citat de LIbertatea.ro. Acesta explică faptul că adăugarea de clor în apă nu este cea mai fericită metodă de a inactiva contaminanții biologici, pentru că o parte din clor se evaporă, iar altă parte se transformă în trihalometani. Acești compuși chimici produc disfuncții ale tiroidei și chiar sunt incriminați ca agenți cancerigeni. "De aceea nu ar trebui să facem mâncare, nici ceai și nimic cu apă cu clor!", explică prof. dr. Mencinicopschi. În urma studiilor făcute la ICA în decursul anilor, s-a constatat că în România există ape din surse geologice extrem de bune, care depășesc calitățile unor branduri celebre de apă din lume. Apa din zona Herculane, Covasna, Malnaș sau Borsec e excepțională. La ICA se pot face la comandă și contra cost și analize privind calitatea apei pe care o beți sau o folosiți acasă, scrie realitatea.
O ciorbă făcută-n casă poate să creeze probleme de sănătate. Și asta din cauza apei cu clor, susține directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), citat de LIbertatea.ro. Acesta explică faptul că adăugarea de clor în apă nu este cea mai fericită metodă de a inactiva contaminanții biologici, pentru că o parte din clor se evaporă, iar altă parte se transformă în trihalometani. Acești compuși chimici produc disfuncții ale tiroidei și chiar sunt incriminați ca agenți cancerigeni. "De aceea nu ar trebui să facem mâncare, nici ceai și nimic cu apă cu clor!", explică prof. dr. Mencinicopschi. În urma studiilor făcute la ICA în decursul anilor, s-a constatat că în România există ape din surse geologice extrem de bune, care depășesc calitățile unor branduri celebre de apă din lume. Apa din zona Herculane, Covasna, Malnaș sau Borsec e excepțională. La ICA se pot face la comandă și contra cost și analize privind calitatea apei pe care o beți sau o folosiți acasă, scrie realitatea.
Articole din aceeași secțiune
Luni, 16 Iunie 2014
Luni, 16 Iunie 2014
Luni, 16 Iunie 2014
Luni, 16 Iunie 2014
Luni, 16 Iunie 2014
Luni, 16 Iunie 2014
Luni, 16 Iunie 2014
Luni, 16 Iunie 2014
Luni, 16 Iunie 2014
Duminică, 15 Iunie 2014
Duminică, 15 Iunie 2014
Sâmbătă, 14 Iunie 2014