Avertisment pentru asistenta-șefă care a trimis o pacientă acasă cu autobuzul, după o operație grea

2250
Avertisment pentru asistenta-șefă care a trimis o pacientă acasă cu autobuzul, după o operație grea - 4ae37d4f2d2dcd1f1083dc9fb9134ddc.jpg
O pacientă de 60 de ani, din Tulcea, a fost externată din Spitalul Județean, unde a fost internată pentru o intervenție chirurgicală complicată, și trimisă în localitatea de domiciliu fără să i se pună la dispoziție o ambulanță.
Mina Secioreanu a suferit o intervenție chirurgicală extrem de complexă, fiindu-i extirpate mai multe hematoame de la nivelul ficatului, plămânilor și intestinelor, iar în cursul zilei de miercuri, 8 septembrie, i-a fost făcută exter-narea. Deși în astfel de situații se impunea solicitarea unei ambulanțe, pentru transportul bolnavului la domiciliu, asistenta-șefă de pe Secția de Chirurgie I, unde a fost internată tulceanca, nu a făcut acest lucru.
Astfel că pacienta a ajuns singură până în autogara din Tomis Nord, îmbrăcată în pijamale și simțindu-se, în mod evident, rău. Mai mult, acesteia nu îi fuseseră scoase nici tuburile de dren, montate după operație pentru a evita apariția unei infecții. După trei ore petrecute în autogară, femeia a fost transportată înapoi la spital, de unde a fost preluată de o ambulanță din Tulcea pentru a fi dusă acasă.
Cazul a intrat în atenția Direcției de Sănătate Publică, ai cărei reprezentanți au demarat o anchetă. Dr. Constantin Dina, directorul DSP Constanța, a declarat pentru "Cuget Liber" că va fi trimisă o adresă către reprezentanții Spitalului Județean, prin care se va solicita descrierea condițiilor în care a plecat pacienta din spital. "Vom lua și o declarație de la asistenta șefă de la Chirurgie, unde a fost internată, dacă a întrebat-o dacă avea rude, dacă avea nevoie de o ambulanță. Pacienta putea să solicite o ambulanță, iar asistenta șefă trebuia să transmită mai departe, dar probabil pacienta nu a știut. Nici la Ambulanța Constanța, nici la Tulcea nu există o astfel de solicitare. Vom verifica ce scrie în fișa postului asistentei-șefe, dacă și-a îndeplinit atribuțiile și dacă se impune, vom sesiza inclusiv Ordinul Asistenților", a afirmat medicul. El a adăugat că formalitățile de externare a pacientei fuseseră făcute.
Dr. Florian Stoian, purtător de cuvânt al spitalului, a afirmat că din partea Secției de Chirurgie nu a fost transmisă nicio solicitare către Serviciul de Ambulanță. Mai mult, conducerea spitalului a decis, ieri, în urma analizării situ-ației, sancționarea asistentei-șefe cu avertisment - având în vedere că este prima abatere, aceasta este sancțiunea prevăzută în Codul Muncii.
Dr. Cătălin Grasa, medicul-șef al clinicii, ne-a declarat că se află în străinătate, la un curs, și nu poate oferi detalii despre acest incident.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5979 secunde