Autismul poate fi depistat în cinci minute

297
Diagnosticul de autism este pus, în prezent, foarte târziu - când copilașul a depășit vârsta de doi sau trei ani. Întârzierea în diagnosticare duce la o diminuare a șanselor pe care le au copii privind ameliorarea pronosticului medical și integrarea în societate. Boala ar putea fi detectată în jurul vârstei de un an, printr-un test care durează doar cinci minute. Testul a fost pus la punct de o echipă de la Centrul de excelență din domeniul cercetărilor asupra autismului din San Diego, SUA.
În ce constă testul: în sala de așteptare a cabinetului medicului pediatru, părinții sunt rugați să completeze un chestionar. "Poate copilul să vă urmărească cu privirea?", "Reacționează la sunete, la vocea mamei sau când este strigat?", "Recunoaște obiectele?", "Care sunt gesturile pe care le face cel mai des?" sunt câteva din întrebările din acest chestionar. Copiii pentru care acest test a evidențiat un comportament anormal sunt apoi consultați de specialiști și se demarează terapia.
Studiul realizat de cercetătorii din San Diego a evidențiat că din 184 de copii, identificați cu probleme prin realizarea chestionarului, 32 aveau autism, 56 întârzieri în vorbire, iar 10 întârzieri în dezvoltare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 09 Mai 2011
Stire din Sănătate : De ce e bun laptele?
Pagina a fost generata in 1.6391 secunde