Au încheiat petrecerea de 1 Mai pe un pat de spital

1011
Au încheiat petrecerea de 1 Mai pe un pat de spital - 8f4a6a0a965dc69af2ed56551030df94.jpg
Cluburile și plajele de pe litoral au fost luate cu asalt, de 1 Mai, de petrecăreți constănțeni ori veniți din țară sau străinătate. Alții au sărbătorit în jurul unui grătar. Băutura a fost nelipsită, ba chiar au fost destui tineri care au combinat-o și cu substanțele etnobotanice. Urmarea: medicii de la Urgență au lucrat la foc continuu.
Mediii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța au petrecut 1 Mai prin muncă. Iar solicitările nu au lipsit. Ba chiar numărul celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale a fost mult mai ridicat decât în anii trecuți.

Mai mulți teribiliști decât anul trecut
Potrivit statisticii realizate la nivelul spitalului, începând de vineri noaptea, 29 aprilie, și până luni, 2 mai, la Urgență au ajuns aproape 1.100 de persoane. Dintre acestea, 250 de persoane au fost internate, ne-a declarat dr. Cătălin Grasa, director medical al spitalului. Spre deosebire, în 2010 au avut nevoie de îngrijiri medicale după petrecerea de 1 Mai în jur de 350 de persoane. Foarte mulți dintre cei care au ajuns la spital au consumat băuturi alcoolice, ne-au spus medicii de la Urgență. "Au fost foarte multe prezentări, cele mai multe asociate cu evenimentele prilejuite de 1 Mai. Au fost mulți pacienți cu etilism acut, pacienți care au fost implicați în agresiuni sau care au suferit traumatisme în urma accidentelor rutiere, pe fondul consumului de alcool", a afirmat dr. Rodica Tudoran, medic-șef UPU Constanța. Cele mai multe prezentări au fost în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Droguri și excese alimentare
Au fost și destui petrecăreți, în special din Mamaia și Vama Veche, care au consumat substanțe etnobotanice sau psihotrope și au sfârșit prin a ajunge pe un pat de spital. "Este vorba de tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani", a completat medicul.
Nu au lipsit nici pacienții care au făcut excese alimentare, mai ales că în aceeași perioadă creștinii ortodocși au sărbătorit Paștele Blajinilor. Ba chiar, potrivit dr. Tudoran, constănțenii au mâncat la fel de copios ca de Paște. În consecință, au avut nevoie de îngrijiri medicale numeroși bolnavi cardiaci, persoane care acuzat dureri abdominale, greață și vărsături.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9938 secunde