Ați venit pe litoral? Încercați terapia cu nămol marin pentru detoxifierea organismului

305
Ați venit pe litoral? Încercați terapia cu nămol marin pentru detoxifierea organismului - terapiecunamol-1627649458.jpg

Articole recomandate

Pe lângă beneficiile apei mării, soarelui şi nisipului, un alt remediu de care vă puteţi bucura vara, din plin, este nămolul. Împachetările cu nămol sunt indicate în afecţiunile reumatismale degenerative (cervicale, dorsale şi spondiloza lombară), afecţiuni reumatismale inflamatorii (spondilo-artrita anchilozantă, artropatie psoriazică, poliartrita reumatoidă), afecţiuni post-traumatice (musculare, tendinoase, chirurgie osteo-articulară, luxaţii, fracturi), afecţiuni ale sistemului nervos, ginecologice, dermatologice şi respiratorii. De asemenea, sunt recomandate celor cu afecţiuni asociate (cardiovasculare, endocrine, metabolice, nutriţioniste şi boli profesionale).

În altă ordine de idei, curele intensive, de câte 10 şedinţe de împachetări cu nămol marin tratează cu succes depozitele de grăsime acumulate, retenţia de lichide, celulita, oboseala şi ajută la detoxifierea organismului. Primele îmbunătăţiri se pot observa după 4-5 şedinţe când aspectul pielii este mult mai frumos. Pielea devine mai fermă, elastică şi catifelată. În plus, se remarcă şi o ameliorare a durerilor musculare şi a celor articulare. Împachetările cu nămol marin se pot efectua la rece sau la cald.

Cele la rece sunt recomandate persoanelor cu predispoziţie pentru varice. Se începe procedura cu o curăţare a pielii, apoi se aplică un gel detoxifiant care măreşte efectul de răceală. Urmează masca de nămol, după care se împachetează zona tratată şi se înfăşoară într-o folie care menţine răceala. Procedura durează 45 de minute. După desfoliere şi curăţarea pielii, se aplică o cremă profesională anticelulitică sau antivergeturi.

Împachetările la cald diferă de cele la rece prin faptul că, în locul gelului detoxifiant răcoritor, se foloseşte un gel cu efect termic, iar pacientul va fi introdus în sauna cu infraroşii. Astfel de proceduri pot fi făcute numai în centre specializate cu personal adecvat. Pe litoral acestea pot fi efectuate la Eforie Nord, Techirghiol şi Neptun.

Cu toate acestea, există şi posibilitatea pentru a face singuri terapie cu nămol pe plajă. Astfel, împachetările cu nămol marin se efectuează la o temperatură de 38-40 grade Celsius, într-un strat de aproximativ 2 cm, pe regiuni mai mult sau mai puţin întinse. Acestea presupun expunerea la soare aproximativ 10-15 minute până când se simte că nămolul „strânge”, după care se face un duş cu apă călduţă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Februarie 2015
Stire din Sănătate : Supe pentru detoxifierea ficatului
Pagina a fost generata in 0.5858 secunde