Atenție, părinți! La 11 ani, consumă etnobotanice!

539
Atenție, părinți! La 11 ani, consumă etnobotanice! - a408677e1f2a93e49c0aa5a25c0bf9f6.jpg
Substanțele etnobotanice au din ce în ce mai mulți clienți în rândul școlarilor de gimnaziu, fapt asupra căruia atrag atenția medicii. "Profilul consumatorului s-a schimbat. De un an, numărul pacienților a crescut, iar vârsta a scăzut. Din păcate, vin copii de 12 - 13 ani, care sunt aduși de familie și care sunt consumatori de aceste substanțe, impropriu denumite etnobotanice. E o adevărată modă. În fața acestor magazine sunt cozi în fiecare dimineață, iar copiii cu ghiozdane în spate cumpără aceste substanțe înainte de a merge la școală", a declarat Cristina Hudiță, managerul Centrului "Sf. Spiridon".
Specialiștii de la Secția de Psihiatrie Palazu Mare spun că se confruntă cu astfel de pacienți și în Constanța. "Am avut cazuri când minorii, cu vârste între 11 și 13 ani, au consumat etno-botanice la petreceri. Unul dintre ei era chiar foarte nedumerit, ne spunea că a mai consumat astfel de substanțe și nu înțelegea de ce i s-a făcut rău. Alții consumau pentru prima dată și s-au simțit rău", ne-a declarat dr. Diana Cârjaliu, medic în cadrul secției.
Substanțele comercializate în weed-shop-uri afectează celulele nervoase, fiind chiar mai periculoase decât heroina și cocaina. Minorii sunt mult mai afectați, căci scoarța cerebrală este imatură, iar stările psihice pe care le dă consumul de etnobotanice seamănă cu manifestările bolilor psihice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Iulie 2010
Stire din Social : Vara se numără drogații
Pagina a fost generata in 0.3029 secunde