Atenție la sare! Consumată în exces, cauzează hipertensiune și boli de inimă

336
Atenție la sare! Consumată în exces, cauzează hipertensiune și boli de inimă - sare2-1626627450.jpg

Articole de la același autor

În mod normal, sarea nu ar trebui să lipsească din alimentație, dar dacă este consumată în cantități prea mari poate duce la apariția unor afecțiuni grave. Potrivit unui studiu recent, alimentația bogată în sare crește nivelul unor tipuri de celulele asociate bolilor autoimune. Acestea sunt scleroza multiplă sau diabetul de tip 1, mai ales în cazul persoanele predispuse la aceste afecțiuni. Scleroza multiplă este o afecțiune cronică a sistemului nervos central și se manifestă prin simptome precum tulburări de vedere, tulburări de coordonare, alterarea simțurilor, a capacității de a vorbi și de înghiți, dificultăți de control al vezicii urinare, tulburări sexuale și deteriorarea funcțiilor cognitive.

Cercetătorii au observat că, atunci când participanții la studiu mâncau alimente de tip fast-food, mai mult de o dată pe săptămână, aveau un nivel crescut de celule inflamatorii pe care sistemul imunitar le produce pentru a se apăra și care în bolile autoimune atacă țesuturile sănătoase.

Pentru a afla ce efect are sarea asupra cuiva predispus la dezvoltarea bolilor autoimune, oamenii de știință au adăugat o cantitate mare de sare în dieta unor șoareci modificați genetic pentru a dezvolta scleroza multiplă. În urma acestei alimentații, rozătoarele au dezvoltat o formă mai gravă a bolii. În plus, prea multă sare cauzează hipertensiune și boli de inimă, deoarece, atunci când nivelul de sodiu din organism este prea mare, corpul reține multă apă și astfel volumul de fluide din corp crește. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Stire din Sănătate : Despre bolile cardiovasculare la femei
Pagina a fost generata in 1.3734 secunde