Atenție la inelele de colesterol din ochi!

340
Atenție la inelele de colesterol din ochi! - atentiela1-1567153309.jpg

Articole de la același autor

Ați observat deseori că sub ochi există niște inele de colesterol sau arcuri corneene, cum mai sunt numite. Acestea apar, de regulă, în zona limpede a ochiului, cunoscută sub numele de cornee. 


Potrivit dr. Mihaela Munteanu, medic oftalmolog, acestea formează un arc, alb sau gri, iar uneori un cerc complet peste iris. În funcție de vârsta pacientului, dar mai ales de istoricul medical, aceste inele de colesterol din ochi vă pot afecta vederea. 


"De cele mai multe ori, inelele de colesterol apar la persoanele mai în vârstă, dar aceasta nu este, neapărat, o regulă. În ceea ce le privește pe persoanele mai tinere de 50 de ani, arcul cornean poate fi un semn de colesterol. Pentru că inelele sunt o evidență a faptului că există depozite timpurii de grăsime în cornee, este indicat să se facă un test de sânge pentru a se afla valorile exacte ale colesterolului. De asemenea, există și alți factori care pot cauza apariția timpurie a acestor inele. Arcus senilis poate fi provocat de diabet, fumat excesiv, tensiune ridicată a sângelui sau exces de alcool", a explicat medicul. 


Precizăm că depistarea inelelor de colesterol se face numai în cadrul unui control la un medic specialist. Partea bună este că acestea nu provoacă simptome cum ar fi durerea de ochi sau vederea încețoșată.


Așa că, dacă medicul observă astfel de arcuri în jurul ochilor, va fi nevoie să verificați și nivelul de colesterol din sânge. 
Referitor la nivelul crescut de colesterol, acesta poate fi ținut sub control doar printr-o dietă echilibrată, fără grăsimi saturate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3675 secunde