Atenție cu ce medicamente vă tratați pentru viroză!

409
1
Atenție cu ce medicamente vă tratați  pentru viroză! - atentiecucemedicamente-1412006260.jpg

Articole de la același autor

De la un simplu strănut, la febră mare și dureri de cap, virozele respiratorii, specifice sezonului de toamnă, apar pe neașteptate la persoanele care au un sistem imunitar slăbit.

Categoriile de vârstă cele mai expuse sunt extremele: copiii și vârstnici, spun medicii, dat fiind faptul că au organismul ceva mai slăbit.

De asemenea sunt predispuși la infecții respiratorii suferinzii de boli metabolice, cronice, caracterizate prin scăderea imunității organismului. Asta nu înseamnă că restul categoriilor sunt scutite de viroze respiratorii.

Virozele de sezon debutează cu febră de 37-38 de grade, nas înfundat, dureri în gât, o ușoară durere musculară, oboseală, câteodată dureri de cap.

Virozele respiratorii au un tratament individualizat. Automedicația nu face decât să întârzie vindecarea sau să complice evoluția bolii. Complicațiile sunt foarte periculoase și pun în pericol viața bolnavului.

"Tratamentul virozelor constă în administrarea de medicamente antitermice care să scadă febra, antivirale, dezinfectante nazo-faringiene și băi fierbinți. Hidratarea are o mare importanță.

Prezentarea la medic la primele manifestări de boală și respectarea prescripțiilor medicale asigură vindecarea.

Una dintre cele mai mari greșeli în cazul virozelor obișnuite o constituie administrarea la întâmplare de antibiotice, o practică frecventă în special la mamele hiper-protectoare cu micuții lor. Abuzul de antibiotice nu face decât să determine apariția fenomenului de rezistență la acest tip de medicamente.

În mod normal, simptomele virozei dispar după o săptămână. Dacă acestea persistă sau dacă starea pacientului se agravează, trebuie consultat de urgență medicul de familie", a precizat dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța. 

Comentează știrea

Relu
30 septembrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3884 secunde