Ateliere gratuite la Constanța, pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor între 1 și 3 ani

264
Ateliere gratuite la Constanța, pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor între 1 și 3 ani - ateliereaptamildezvoltareainteli-1473090889.jpg

Articole de la același autor

Primii trei ani de viață sunt esențiali pentru dezvoltarea funcțiilor cognitive și a inteligenței copilului. În această perioadă, în care creierul își formează până la 80% dintre procesele de gândire, care stau la baza inteligenței, implicarea părinților este decisivă. De aceea, în perioada septembrie - octombrie, se vor defășura "Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ", pentru dezvoltare cognitivă, destinate părinților din Constanța care au copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani.


Atelierele se vor desfășura în orașul Constanța, în două locații: Centrul de Studii Colibri și Grădinița Comenius. Aceste ateliere își propun să-i invite pe părinți să privească noțiunea de joc/joacă dintr-o nouă perspectivă: jocul este mai mult decât o activitate firească în primii ani de viață. El este un instrument de învățare, extrem de eficient pentru cei mici, care accelerează și coordonează dezvoltarea abilităților și a inteligenței. 


"Astfel, în urma atelierelor, mămicile vor afla de la specialiști care sunt etapele de dezvoltare a creierului, precum și care este ordinea dezvoltării diferitelor părți ale creierului. Aceste argumente de natură științifică au rolul de a oferi o bună înțelegere a modului în care părintele poate accelera dez-voltarea cognitivă a copilului în cel mai plăcut mod pentru copil: prin jocuri", au declarat organizatorii. 


Copiii învață prin joacă 
Cea de-a doua parte a workshop-ului este una aplicată, în care mămicile vor afla care sunt jocurile pe care le pot face alături de copilul lor. Sunt alese jocuri care stimulează curiozitatea copilului, capacitatea lui de a percepe lucrurile dintr-o nouă perspectivă și învățarea, ca rezultat al acestui proces.


De asemenea, activitățile alese contribuie la dezvoltarea motricității și a coordonării dintre privire și mișcările corpului. Nu în ultimul rând, acestea pun accentul pe dezvoltarea atenției focusate și stimulează inteligența senzorială.


Specialiștii spun că prin intermediul activităților abordate, se îmbunătățește coordonarea ochi-mână, care ajută copilul să învețe despre măsuri și mărimi, precum și să perceapă noțiunile de interior, exterior, înăuntru și afară.


"Copiii vor face activități care conduc la formarea răbdării, a stimei de sine, a încrederii în sine și a capacității copilului de a relaționa cu cei din jur. Cu ajutorul acestor jocuri li se stimulează creativitatea și spiritul liber. De asemenea, acestea au scopul de a învăța despre categorii și clasificări, ceea ce îl ajută pe copil să își formeze impresii și păreri mai ușor, despre lucruri și situații și, sigur că accelerează capacitatea copilului de a se exprima verbal și non-verbal", mai spun organizatorii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6002 secunde