Ața dentară vă prelungește viața

1151
Ața dentară vă prelungește viața - b957f75fcca18a8be0e79c1308389fb0.jpg

Articole de la același autor

Pentru a avea o dantură sănătoasă, este nevoie de un periaj zilnic, dar și de folosirea aței dentare. Aceasta îndepărtează până la 40% din placa bacteriană care produce carii.

Românii au probleme serioase la capitolul igienă dentară. Numeroase studii realizate în ultimii ani arată că românii abia dacă folosesc o pastă de dinți pe an, iar jumătate din populație și-a pierdut sau este în risc de a-și pierde dantura. Medicii stomatologi atrag atenția că igiena orală este extrem de importantă, nu doar pentru sănătatea cavității bucale, ci pentru a întregului organism. Placa bacteriană, care se depune pe suprafața dinților, duce la apariția bolilor parodontale, a infecțiilor care pot duce la pierderea dinților. În plus, aceleași afecțiuni sunt factori de risc pentru declanșarea bolilor de inimă, a bolilor interne sau a accidentelor vasculare cerebrale. În consecință, sfatul medicilor este ca igiena dentară să devină un ritual, atât dimineața, cât și seara.
Iar dacă de pastă de dinți tot au mai auzit câțiva români, ața dentară încă este o necunoscută în țara noastră. "Folosirea aței dentare este o etapă importantă în curățarea dinților", transmit specialiștii paginii de informare sfatulmedicului.ro. De altfel, sunt specialiști care consideră că ața dentară este chiar mai eficientă decât periajul, căci elimină resturile dintre dinți și de-a lungul gingiei, curăță suprafața dinților și luptă și împotriva respirației urât mirositoare.
Mai mult, cercetările efectuate în domeniu arată că persoanele care au folosit ața dentară și-au prelungit viața cu șase ani. Motivul este că, prin această metodă, este îndepărtată bacteria care duce la afecțiuni gingivale, dar și la inflamații în artere.

Cum trebuie folosită ața dentară
Ața dentară trebuie folosită imediat după ce v-ați spălat pe dinți. Luați o bucată de aproximativ 40 - 45 centimetri lungime, curbați ața ușor, la baza fiecărui dinte și încercați să treceți peste acesta, cu mișcări ușoare, de sus în jos. Mișcările trebuie să fie ușoare, pentru a nu răni gingia. De altfel, este posibil ca, la primele utilizări, gingiile să sângereze puțin. Dacă însă sângerarea persistă și după câteva zile, trebuie să consultați medicul stomatolog.
Ața dentară trebuie folosită, zilnic, cel puțin trei minute. Aceasta poate fi cu sau fără ceară sau cu arome. Mai eficientă este ața dentară cu ceară, căci alunecă mai ușor pe suprafața dinților.
Folosiți, de asemenea, și apa de gură în igiena bucală zilnică. Aceasta vă ajută să aveți o respirație proaspătă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Iulie 2009
Stire din Sănătate : Vara, sezonul enterocolitelor
Pagina a fost generata in 0.7769 secunde