Astmul și alergiile în relație cu consumul de apă

184
Astmul și alergiile în relație cu consumul de apă - astmulconsumapa-1427736762.jpg

Articole recomandate

Astmul și alergiile sunt două probleme de sănătate strâns legate una de cealaltă. O explicație succintă ar suna așa: o reacție alergică apare în momentul în care sistemul imunitar identifică în mod eronat o substanță inofensivă, precum polenul sau praful. Anticorpii atacă respectivul alergen în încercarea de a apăra organismul, iar apoi apar reacții precum congestia nazală, strănutul, imposibilitatea respirației corecte etc. 


Principalele metode prin care persoanele cu astm și alergii încearcă să se protejeze țin de eliminarea principalelor surse de alergeni din mediul în care acestea trăiesc. Din păcate, nu multă lume se gândește la faptul că apa provenită din rețeaua publică poate juca un rol negativ în lupta împotriva alergiilor și a astmului. Noile studii au arătat că unele substanțe adăugate în apă pentru a ucide bacteriile, precum clorul, amplifică apariția alergiilor atât la adulți, dar mai ales la copii. Din păcate, situația este mult mai gravă, dat fiind faptul că oamenii intră în contact cu clorul atât în momentul în care beau apă, dar și când fac duș sau baie. 


Fluorul este un alt element prezent în majoritatea apelor din rețelele publice, dar medicii spun că persoanele cu un grad ridicat de sensibilitate la alergeni au reacții și la acest element chimic. 


În plus, deshidratarea este un alt element care influențează negativ alergiile și astmul. Celulele prezente în întreg sistemul respirator au nevoie de un echilibru în schimbul de fluide, iar acesta se realizează prin aportul necesar de apă. Interesant este faptul că și "leacurile băbești" includ apa în tratamentul alergiilor și al astmului. Spre exemplu, persoanelor care suferă de aceste probleme li se recomandă să bea zece pahare de apă cu câte un vârf de cuțit de sare, să inhaleze aburi de apă fiartă sau ceai și nu numai. 


Ținând cont de toate acestea, atât pentru oamenii care se luptă deja cu aceste probleme de sănătate, dar și pentru cei care încearcă să le prevină, se recomandă instalarea unui sistem de filtrare a apei. Comandă și tu un astfel de sistem, pentru a-ți asigura calitatea apei pe care o consumi. 


Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.bewater.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Martie 2015
Stire din Social : Veste proastă despre apă!
Duminică, 08 Februarie 2015
Stire din Social : RAJA. Marți se oprește apa la Techirghiol
Pagina a fost generata in 0.5419 secunde