Astenia apare și vara. Cum o recunoști?

438
Astenia apare și vara. Cum o recunoști? - astenie-1344170663.jpg

Articole de la același autor

Cu toate că anotimpul cald ar trebui să fie cea mai relaxantă și distractivă perioadă din an, este posibil ca temperaturile extrem de ridi-cate și aerul sufocant să vă strice buna dispo-ziție. Astenia de vară este considerată o tulburare afectivă sezonieră potrivit unor modele specifice depresiei majore sau tulburărilor bipolare. Persoanele care suferă de depresie în timpul sezonului cald au insomnii, sunt nervoase și agitate, nu au poftă de mânca-re, pierd în greutate, au libidoul scă-zut și prezintă semne de anxietate.

Astenia de vară se poate declanșa și din cauza unor probleme legate de felul în care arătăm. Când ne îmbrăcăm cu mai puține haine, nivelul de auto-conștiență a corpului crește, iar unii oameni încep să evite situațiile sociale întrucât nu se simt confortabil cu imaginea corpului lor. În altă ordine de idei, verile pot fi costisitoare, iar cheltuielile mari pot amplifica sentimentul de depresie de vară.

În cazul în care vă simțiți deprimați în perioada verii, specialiștii vă recomandă să nu ignorați problema și să cereți ajutor. Cel mai bine ar fi să discutați cu un terapeut, psihiatru, psiholog sau asistent social, iar medicul de familie vă poate prescrie și câteva medicamente anti-depresive, în caz de nevoie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Sănătate : De ce ne îmbolnăvesc razele soarelui
Pagina a fost generata in 1.5614 secunde