Arsenic în hrana copiilor
1041
Articole de la același autor
Alimente care ne întineresc
14 Februarie 2011
Slăbiți mâncând alimente nesănătoase
25 Februarie 2011
Sport și ceai verde, rețeta minune pentru un abdomen plat
24 Martie 2011
Cum să avem un abdomen plat
13 Aprilie 2011
Cum vă dați seama dacă beți prea multă cafea
04 Aprilie 2011
Tinerețe fără bătrânețe cu exerciții fizice regulate
04 Martie 2011
Cantități mici de arsenic și alte toxine care se află în sol se regăsesc în ingredientele folosite în produsele alimentare ale unor firme de top destinate sugarilor și copiilor mici.
Cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska din Stockholm au verificat produsele mai multor companii și au ob-servat că produsele lor pot conține canti-tăți mari de elemente toxice, precum arsenic, cadmiu, plumb și uraniu.
Deși producătorii insistă că aceste cantități sunt atât de scăzute încât nu reprezintă un pericol pentru sănătate, oamenii de știință cer eliminarea substanțelor chimice din produsele fabricate în masă și consumate de milioane de copii.
"Aceste elemente trebuie menținute la un nivel minim absolut în produsele alimentare destinate consumului de către copii. Concentrațiile mari de arsenic din alimentele pe bază de orez sunt de interes special", atrag atenția cercetătorii.
Echipa suedeză afirmă că nivelul toxinelor a fost măsurat în micrograme - o milionime de gram. Cantitățile găsite au fost mai mari decât în laptele matern, dar fără să depășească limitele de siguranță existente. Cu toate acestea, nivelurile trebuie revizuite pentru a oferi siguranță în dezvoltarea copiilor.
Cum arsenicul este asociat și cu dez-voltarea unor tipuri de cancer, Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară dorește să stabilească noi limite pentru arsenic în alimente, în special în cele pentru sugari și copiii mici.
Cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska din Stockholm au verificat produsele mai multor companii și au ob-servat că produsele lor pot conține canti-tăți mari de elemente toxice, precum arsenic, cadmiu, plumb și uraniu.
Deși producătorii insistă că aceste cantități sunt atât de scăzute încât nu reprezintă un pericol pentru sănătate, oamenii de știință cer eliminarea substanțelor chimice din produsele fabricate în masă și consumate de milioane de copii.
"Aceste elemente trebuie menținute la un nivel minim absolut în produsele alimentare destinate consumului de către copii. Concentrațiile mari de arsenic din alimentele pe bază de orez sunt de interes special", atrag atenția cercetătorii.
Echipa suedeză afirmă că nivelul toxinelor a fost măsurat în micrograme - o milionime de gram. Cantitățile găsite au fost mai mari decât în laptele matern, dar fără să depășească limitele de siguranță existente. Cu toate acestea, nivelurile trebuie revizuite pentru a oferi siguranță în dezvoltarea copiilor.
Cum arsenicul este asociat și cu dez-voltarea unor tipuri de cancer, Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară dorește să stabilească noi limite pentru arsenic în alimente, în special în cele pentru sugari și copiii mici.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 05 Aprilie 2011
Joi, 03 Martie 2011
Marţi, 12 Aprilie 2011
Sâmbătă, 09 Aprilie 2011
Marţi, 29 Martie 2011
Joi, 24 Martie 2011
Marţi, 15 Martie 2011
Miercuri, 09 Martie 2011
Sâmbătă, 26 Februarie 2011