Arsenic în hrana copiilor

1041
Arsenic în hrana copiilor - 494129059d8b264d08bf4dc1a27a4ea5.jpg

Articole de la același autor

Cantități mici de arsenic și alte toxine care se află în sol se regăsesc în ingredientele folosite în produsele alimentare ale unor firme de top destinate sugarilor și copiilor mici.
Cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska din Stockholm au verificat produsele mai multor companii și au ob-servat că produsele lor pot conține canti-tăți mari de elemente toxice, precum arsenic, cadmiu, plumb și uraniu.
Deși producătorii insistă că aceste cantități sunt atât de scăzute încât nu reprezintă un pericol pentru sănătate, oamenii de știință cer eliminarea substanțelor chimice din produsele fabricate în masă și consumate de milioane de copii.
"Aceste elemente trebuie menținute la un nivel minim absolut în produsele alimentare destinate consumului de către copii. Concentrațiile mari de arsenic din alimentele pe bază de orez sunt de interes special", atrag atenția cercetătorii.
Echipa suedeză afirmă că nivelul toxinelor a fost măsurat în micrograme - o milionime de gram. Cantitățile găsite au fost mai mari decât în laptele matern, dar fără să depășească limitele de siguranță existente. Cu toate acestea, nivelurile trebuie revizuite pentru a oferi siguranță în dezvoltarea copiilor.
Cum arsenicul este asociat și cu dez-voltarea unor tipuri de cancer, Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară dorește să stabilească noi limite pentru arsenic în alimente, în special în cele pentru sugari și copiii mici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum tratați un "ochi leneș"
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Cum poți mânca sănătos la birou
Pagina a fost generata in 0.6471 secunde