Aproape 80% dintre cupluri, afectate de sforăit

432
Sforăitul a devenit, pentru mulți români, un fapt cotidian, care arareori mai îngrijorează. Specialiștii atrag atenția însă că sforăitul este o problemă serioasă care, dacă nu este tratată, poate cauza boli grave.
Potrivit statisticilor mondiale, aproape 40% dintre adulți sforăie, iar prin extrapolare aproximativ 80% dintre cupluri au de suferit din cauza afecțiunii. Totodată, 90% dintre suferinzi sforăie patru nopți pe săptămână. Din această cauză, în numeroase cazuri partenerii dorm în camere separate.
Specialiștii avertizează că sforăitul poate duce la complicații, printre care sindromul de apnee - oprirea respirației pentru câteva secunde, la diverse intervale de timp. La rândul ei, apneea poate provoca boli cerebrale și cardiace.
Sforăitul este provocat, cel mai adesea, de îngustarea sau de blocarea căilor respiratorii nazale, astfel că cel afectat este forțat să respire pe gură. În timpul somnului, în special în poziția culcat pe spate, mușchii limbii și ai gâtului se relaxează, limba alunecă spre spate, iar gura se deschise din reflex.
Alte cauze ale sforăitului sunt deviația de sept, creșterea greutății corporale, scăderea tonusului muscular, congestia nazală din timpul sarcinii, consumul de alcool, fumatul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7052 secunde