Aproape 80 de elevi constănțeni, bolnavi de rubeolă

419
La ora actuală, în județul Constanța, 76 de elevi de la diferite licee sunt suspectați clinic de rubeolă, au anunțat reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Publică din Constanța. Este vorba despre 36 de suspiciuni clinice la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, unde nouă îmbolnăviri au fost deja confirmate și Liceul Internațional de Informatică din Constanța cu opt suspiciuni clinice de rubeolă, dintre care patru cazuri confirmate. De asemenea, la Liceul "George Călinescu" din Constanța au fost constatate șapte suspiciuni și patru cazuri confirmate, la Liceul Sportiv Nicolae Rotaru din Constanța au fost depistate nouă suspiciuni clinice de rubeolă, dintre care trei au fost confirmate în laborator, iar la Liceul Economic Mangalia au fost confirmate patru cazuri de rubeolă din 16.
În primele două luni ale acestui an, peste o sută de copii și adolescenți au fost suspectați de rujeolă și aproape două sute, de rubeolă. DJSP a confirmat 58 de îmbolnăviri de rujeolă și 38 de cazuri de rubeolă. Cu toate acestea, nu s-a pus problema unei epidemii în județul nostru.
Astfel, în lunile ianuarie și februarie au fost înregistrate și raportate 110 suspiciuni clinice de rujeolă și 172 de cazuri suspecte de rubeolă, au anunțat, ieri, specialiștii DJSP.
În prezent, cei de la Laboratorul Național de referință - infecții respiratorii virale din cadrul Institutului Cantacuzino din București anali-zează probele trimise în cazul a 21 de suspiciuni de rujeolă și 65 de suspiciuni de rubeolă. Conform informațiilor transmise de DJSP, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la grupele de vârstă 10 - 14 ani și 15 - 19 ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3531 secunde