Aproape 3.000 de solicitări la ambulanță într-o singură zi din cauza caniculei

215
Aproape 3.000 de solicitări la ambulanță într-o singură zi din cauza caniculei - 5171275mediafaxfotoalexandrusolo-1341335411.jpg

Articole recomandate

Centrul operativ pentru Situații de Urgență al Ministerului Sănătății a centralizat datele raportate din țară pentru ziua de luni, 2 iulie, când partea de vest a țării se afla sub atenționare cod galben de caniculă. Astfel, într-o singură zi, serviciile de ambulanță și ale SMURD au fost solicitate de 2.904 de români din diferite regiuni ale țării, iar 70 de persoane au fost transportate de urgență la spital după ce au leșinat sau din cauza deshidratării.
Potrivit unei noi avertizări a meteorologilor, valul de căldură ajunge, zilele acestea, și pe litoral, unde s-a anunțat un alt cod galben de caniculă, valabil până vineri. În aceste condiții, Ministerul Sănătății a solicitat direcțiilor de sănătate publice, serviciilor de ambulanță și unităților de primiri urgențe, activarea planurilor de măsuri pentru zilele caniculare, pentru a reduce riscurile medicale cauzate de temperaturile extreme.
În comunicatul transmis, ieri, de MS, se precizează și că direcțiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autoritățile locale pentru amenajarea punctelor de asistență a populației în caz de nevoie. Totodată, inspectorii DSP trebuie să verifice condițiile în care bolnavii primesc îngrijiri medicale în unitățile sanitare, dar și dacă spitalele au asigurate stocuri de medicamente de urgență, în special cele pentru patologiile determinate sau agravate de caniculă. În această perioadă, direcțiile de sănătate publică vor intensifica și acțiunile de supraveghere epidemiologică pentru a depista eventualele toxiinfecții alimentare, boli diareice acute sau meningite virale.
Pe timp de caniculă, cei de la Ministerul Sănătății ne recomandă în continuare să evităm expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00 și să consumăm multe lichide, fructe și legume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2162 secunde