Apendicita ar putea fi diagnosticată printr-un test de urină

793
Apendicita ar putea fi diagnosticată printr-un test de urină - 6f049b067c1035a9c94df12ec788cb60.jpg

Articole recomandate

Una dintre cele mai frecvente urgențe chirurgicale la copil, apendicita, ar putea fi diagnosticată din timp prin detectarea în urină a unei proteine, considerată de cercetătorii de la Centrul de Proteomică al Spitalului de Pediatrie din Boston drept biomarker pentru afecțiune. Cercetătorii conduși de dr. Richard Bachur au decis să efectueze o abordare sistematică și au efectuat un studiu pentru a identifica cel mai precis biomarker pentru apendicită. Specialiștii au examinat 12 probe de urină, șase de la pacienți cu apendicită, recoltate înainte și după apendicectomie, iar șase de la pacienți fără apendicită, identificând 32 de substanțe care ar fi putut fi utilizate ca biomarkeri.
Într-o etapă ulterioară, cercetătorii au încercat să valideze utilitatea biomarkerilor la 67 de copii care au fost suspectați de apendicită, dintre care la 25 diagnosticul s-a adeverit. Cel mai precis biomarker s-a dovedit a fi alfa 2 glicoproteina bogată în leucină (LRG), care poate fi detectat prin analiza urinei. Rezultatele investigațiilor sunt publicate în numărul din iunie al revistei "Annals of Emergency Medicine".
În ciuda evoluției tehnicilor de diagnostic imagistic, studiile recente arată că între 3 și 30% dintre copii suferă apendicectomii inutile, în timp ce 30-45% dintre cei care fac apendicită sunt operați în ultimul moment. În timp ce diagnosticul rămâne în principal clinic, medicii caută metode paraclinice mai precise pentru a stabili dacă un pacient are sau nu apendicită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0492 secunde