Apel disperat la umanitate! Voi puteți salva viața acestui om

2652
Apel disperat la umanitate! Voi puteți salva viața acestui om - apeldisperat-1485520047.jpg

Articole de la același autor

Alexandru Adrian MARINCOI, 30 de ani, este din Constanța și este internat la Spitalul Clinic Fundeni - București, diagnosticat de leucemie acută, internat la secția Hematologie, dr. Bogdan Ionescu, iar cei care doresc să-l ajute pot dona sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța, precizând numele pacientului. 


Se face apel, în special, la donatorii bărbați care au mai donat sânge în ultimele 6 luni.


"Este nevoie ca în perioada 27 ianuarie – 28 februarie să asigurăm pentru pacientul Adrian Alexandru MARINCOI, internat pe secția Hematologie Fundeni, număr F.O. 2592, următoarele cantități de transfuzie: 3 unități/săptămână de sânge pentru CE (eritrocite) și 18 unități/săptămână de sânge pentru CT (trombocite) sau 3 unități/săptămână de sânge pentru CTA (afereză trombocitară). Deși există puțini donatori de sânge, grupa B RH Pozitiv, unitățile de sânge normal CE (eritrocite) pot fi procurate mai ușor, iar ele pot fi donate de orice persoană de sex feminin sau masculin care se află la prima donare de sânge, în centrul din Constanța, unde vor menționa la înregistrare ca donează acel sânge pentru: Adrian Alexandru MARINCOI, internat la Spitalul Clinic Fundeni, București, sectia Hematologie", a declarat dr. Bogdan Ionescu, de la Fundeni, secția hematologie.


Partea mai grea de procurat sunt unitățile de sânge, pentru trombocite (cele 18 unități/săptămână). Cerința este următoarea: sângele trebuie să vină de la un donator, care a mai donat cel puțin o dată sânge în ultimele 6 luni. Doar în acest caz se pot extrage trombocitele. Acel donator, dacă îndeplinește acea regulă, poate opta să ofere sânge, în mod clasic - adică o punga mică de sânge. Cantitatea de trombocite dintr-o punga mică este foarte mică și de aceea sunt necesare cele 18 pungi estimate pe săptămână.


Partea cea mai dificila este cu donatorii prin afereza trombocitară - adică concentrat de trombocite - de aceea doar 3 unități din acestea pot înlocui cele 18 unități clasice. Procedeul prin afereză trombocitară durează o oră și presupune ca donatorul BĂRBAT (care se încadrează în regulile atașate) să stea pe un scaun, în timp ce sângele trece printr-un aparat special care extrage doar trombocite. ACEASTA ESTE TRANSFUZIA CEA MAI FOLOSITOARE!


ATENȚIE! Sângele cu trombocite are o durată limitată de valabilitate, de 5 zile de la momentul donării! Ar fi bine ca cei care donează astfel, să o facă la o zi distanță între ei. 










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5365 secunde