APEL DISPERAT AL CONSTĂNȚENILOR! "Ne mor apropiații în spital și nu ne putem lua la revedere"

19022
11
APEL DISPERAT AL CONSTĂNȚENILOR!
Accesul limitat în Spitalul Clinic Județean "Sfântul Andrei" a fost prelungit mai mult decât se așteptau constănțenii. Acest lucru a dus la o revoltă, în rândul persoanelor care au rude apropiate internate în spital, deoarece nu pot ajunge la ele, ca să le îngrijească și să le fie alături în aceste momente grele. 


Sunt aproape 2 luni de când, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a declarat accesul limitat în spital, din ordinul Ministerului Sănătății, ca urmare a virozelor ce nu se mai termină.

Constănțenii nu au acces în interiorul spitalului nici pentru a-și vizita rudele care sunt grav bolnave, pe patul de moarte. Multe mămici evită să meargă, în sistem de urgență, cu copiii la spital de teama "carantinei" care nu se mai termină, acestea apelând la spitalele private de pediatrie cu riscul de a scoate bani mulți din buzunare.


Oamenii se plâng și că personalul de asistente care ar trebui să îngrijească bolnavii este foarte redus, acesta nefăcând față numărului mare de bolnavi. În lipsa personalului, rudele apropiate ale bolnavilor aflați în stare gravă doresc să li se acorde șansa să aibă grijă de ei, să îi hrănească și să le ofere un pahar cu apă.


"Ne mor apropiații prin spitale și nu îi putem vedea să ne luăm la revedere. Vrem să avem parte de 5 minute lângă cei dragi. Chiar trebuie să murim mai rău ca animalele, singuri? Dacă e spitalul în carantină, dă-mi un costum, dezinfectează-mă, dar lasă-mă să îmi văd aproapele, să-i spun «te iubesc», că poate nu am făcut-o când trebuia!", a declarat Samorava Pițiruci, pe pagina de socializare.

"Cerem dreptul de a săruta mâna părinților pe patul de moarte!"


Ca urmare a acestei situații, constănțenii au făcut o petiție onine pentru a o semna, sperând că în acest fel, conducerea spitalului să se sesizeze și să facă anumite schimbări cu privire la această problemă care îi macină.

"Cerem dreptul de a face ceea ce statul nu este în stare! Cerem dreptul de a fi alături de bolnavii și muribunzii noștri în spitale! Cerem dreptul de a le uda buzele cu apa și a-i ajuta pe cei operați să se ridice din pat, lipsa personalului aducându-le moarte sigură!!! Nu cerem salarii mari, pentru că nu vă ajung vouă! Nu cerem să faceți angajări! Cerem dreptul de a săruta mâna părinților noștri internați, aflați pe pat de moarte! Cerem dreptul de a ne vedea apropiații înainte de a intra într-o operație din care nu știm daca vor ieși vii! Cerem dreptul de a fi tratați ca oamenii!!! Promitem că atunci când vom intra, să nu lăsăm gândacii să iasă! Promitem să nu publicam poze cu mizeria din spital! Cerem doar dreptul de a fi alături celor ce au nevoie de noi și pe care statul nu îi poate ajuta. Noi înțelegem statul. Cerem să ne înțeleagă și statul pe noi", se arată în petiția formulată.


Oamenii stau cu zilele proptiți în fața spitalului, rugându-se de cadrele medicale să le permită măcar câteva minute alături de părinții și copiii internați.

"Săptămâna asta am fost internată în spital și într-adevăr, erau soții ai căror soți erau în coma în spital, copii cu părinții operați, oameni paralizați care nu se puteau descurca singuri, iar cei care ar fi putut să le fie sprijin nu au fost lăsați să intre în spital. Stăteau pe băncuța de la intrare cu lacrimile până-n barbă, în speranța că ai lor vor fi bine. Ți se sfâșia sufletul văzându-i acolo, nemișcați de 2 zile, așteptând un răspuns favorabil", a declarat Oana Potoleanu.





PROMISIUNEA SPITALULUI: Vizitele vor fi permise în 2 - 3 zile!


Conducerea spitalului județean a fost sesizată cu privire la cerințele oamenilor, reprezentanții spitalului stabilind ca în următoarele 2-3 zile, accesul în spital să fie permis cu anumite condiții.


"Am vorbit cu domnul manager, Dănuț Căpățână, cu privire la această problemă. Mâine dimineață urmează să se întâlnească într-o ședință de comitet cu directorul medical, urmând ca împreună să stabilească condițiile de acces în spital. În 48 de ore de la luarea deciziei, se vor putea face vizite. Mâine se va stabili programul de vizitare", a declarat Renato Cristea, manager administrativ, Spitalul Clinic Județean.


Vor fi făcute anumite modificări cu privire la accesul vizitatorilor în spital, dar și a studenților.



Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
gfd
11 aprilie 2016
fty

Intra cine poate în spital. Unii intra cu duiumul alții stau și nu pot intra

maria
11 aprilie 2016
carantina

Daca este carantina de ce oameni sunt trimisi la biroul de internari iar daca acolo iti face bilet de insotitor si platesti o taxa de 20 de lwi poti intra toata ziua .deci daca dai bani nu mai este carantina????macar de s-ar face ceva cu bani astia dar in spital sunt conditi de nedescris carcalaci misuna peste tot nu mai spun de persolal care daca nu bagi mana in buzunar nu se uita la tn.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

spital
11 aprilie 2016
de tigani romi

alo ziaristu ? daca "Ne mor apropiații în spital și nu ne putem lua la revedere" eu zic sa ne luam adio ...te ai prins?

unu'
11 aprilie 2016
intrebare

nu i problema de nesimtirea halatelor albe, impletita cu incompetenta... de mizeria accentuata de lenea specific bugetarilor, care stiu ca oricum salariul vine.... si inca ce salar, asistente cu 4000 lei net.... eheee, da se mai mareste , ca se poate.... la bugetari se poate orice....spaga se va cere si lua , si la 4000 de euro pt infirmiere, ca asa e la romani, lacomia e la plus infinit, ca la matematica....

Azazel
11 aprilie 2016
Strebuie daramat!!!

Problema-i alta,in momentul in care te internezi nu stii daca mai iesi. Multi oameni mor in spital datorita infectiilor cu bacteriile ce sunt acolo. Spitalul este in carantina datorita prezentei bacterieu numita "Clostridium" si multe altele. Tatal meu a murit din aceasta cauza. Nu mai vrem asa ceva,acest spital trebuie demolat si reconstruit.

rozy
11 aprilie 2016
spitalizare

bolile sunt aduse in spital si de catre unii vizitatori; sa ne luam ramas-bun de la cei apropiati, noi, viitorii mostenitorii!

Anonim
11 aprilie 2016
Comentariu

Sa ma pis pe toti doctorii si pe toate "facultatile" lor , si pe toate asistentele alea curve de se f*t cu colegii in vestiare , loc special amenajat pentru fumatori afara , ei fumeaza in spital , e normal asa ceva? Entorsa la mana dreapta (sunt dreptaci) ea imi spune "lasa ca poti sa scrii si cu mana stanga , nu iti dau scutire" , toti prostii pamantului la toate spitalele ..

Pacientul
11 aprilie 2016
Idem

Se prinde greu... Cred ca nu stie despre ce spital e vorba

Răspuns la: de tigani romi
Adăugat de : spital, 11 aprilie 2016
alo ziaristu ? daca "Ne mor apropiații în spital și nu ne putem lua la revedere" eu zic sa ne luam adio ...te ai prins?
mioara
11 aprilie 2016
.

Acum se da drumul apartinatorilo? Doamne si cine face dreptate acum celor care ne-am perdut persoanele iubite in timpul carantinei , din nepasarea unor cadre medicale? Gata vor sa ne inchida gura? Haideti sa ne unim si sa ii tragem la raspundere pentru persoanele dragi noua pierdute din cauza lor.Cui ii pasa de disperarea noastra?

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1366 secunde