Apariția negilor, favorizată de scăderile de imunitate

240
Apariția negilor, favorizată de scăderile de imunitate - fondaparitianegilor-1631458786.jpg

Articole de la același autor

V-au apărut pe corp negi? Nu vă panicați! Aceștia sunt niște formațiuni care nu vă pun viața în pericol, doar că sunt destul de neplăcuți ca aspect. Apariția lor este favorizată de scăderile de imunitate fiziologice, iar din această categorie fac parte sarcinile, pubertatea, vârsta înaintată. Pe de altă parte, pot apărea din cauza oboselii cronice, a expunerii în exces la ultraviolete și nu numai.

Potrivit dr. Crina Bărbulescu, există două etape de tratare a negilor. Prima etapă este reprezentată de îndepărtarea leziunilor existente prin cauterizare, o manevră simplă și rapidă, care se face cu anestezie locală, cu cremă sau prin injectare. Pentru leziunile multe și mărunte, este de preferat anestezia cu cremă. Scopul îndepărtării este reprezentat de scăderea rezervorului viral, prevenirea ruperii, traumatizării și suprainfecției.

A doua etapă este reprezentată de prevenirea recidivelor, prin creșterea imunității cutanate. Practic, se încearcă evitarea factorilor favorizanți, printr-o medicație specifică virozelor cutanate. Negilor din zonele cu piele groasă, întâlniți în special în talpă, palmă sau genunchi, li se mai spune veruci vulgare. Confundați ușor cu bătăturile, negii sunt adesea tratați greșit la pedichiură, manichiură, unde, de cele mai multe ori se încearcă scoaterea lor cu forfecuțe sau alte obiecte ascuțite. De precizat că în zonele cu piele groasă nu pot crește la suprafață, astfel că ele se înfig în piele ca un cui.

O deosebită atenție trebuie acordată verucilor periunghiale, deoarece, în cazul în care se întârzie tratamentul, rădăcinile de sub unghie afectează creșterea acesteia pe viață. Iată cum puteți scăpa de aceste formațiuni supărătoare: îndepărtarea verucilor se poate realiza printr-o metodă modernă și nedureroasă cu ajutorul laserului. Practic, se taie de la rădăcină verucile, care, mai apoi, se usucă netraumatic. În general, este eficientă mai mult pe leziunile noi și necesită mai multe ședințe.

O a doua variantă de îndepărtare a verucilor este cea realizată prin crioterapie, cauterizare sau lasere speciale. Aceasta este o metodă clasică, mai puțin plăcută, dar folosită atunci când alte metode nu rezolvă situația. Desigur, există și negi genitali care sunt contactați exclusiv pe cale sexuală. Ca urmare, este extrem de important să fiți atenți la purtătorii sănătoși care transmit boala, chiar dacă nu arată leziuni active.

Dacă se optează pentru electrocauterizarea lor, în urma procedurii va rămâne o zonă asemănătoare uneia rezultate după o arsură cu țigară. Apoi, după aproximativ două săptămâni, zona urmează să se vindece, iar în regiunea tratată va apărea o crustă ce nu trebuie înlăturată. În general, efectele nedorite sunt reprezentate de durere, înțepătură. În cazul în care apare infecția, aceasta poate fi tratată ușor cu medicamente specifice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.13 secunde