La Dispensarul TBC

Aparate medicale moderne, pe care nu are cine să le folosească

853
Aparate medicale moderne,  pe care nu are cine să le folosească - dispensarultbc-1310057777.jpg
Sediul Dispensarului TBC, situat pe bulevardul Al. Lăpușneanu, va fi repus în folosință peste două săptămâni.

Erdin Borgazi, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că lucrările de modernizare sunt aproape de finalizare: "Reabilitarea și modernizarea clădirii au fost realizate în proporție de 100%, mai trebuie să sosească o parte din echipamentele medicale și mobilierul pentru cabinete".

Investiția se ridică la aproape 12 milioane de lei, bani din care a fost reabilitată clădirea și au fost achiziționate mai multe aparate de investigații imagistice.

În ciuda spațiului și a aparatelor moderne, nu lipsesc problemele: nu este suficient personal pentru a utiliza aparatele.

"Avem un singur medic radiolog, dar, în aprilie, am obținut de-blocarea unui al doilea post. Până acum, nu l-am scos la concurs, așteptăm să primim aparatele. O altă variantă ar fi să încheiem contracte de prestări servicii. De asemenea, ne-ar mai trebui asistente și infirmiere", a afirmat managerul.

An de an, în ambulatoriul respectiv, se acordă peste 32.000 de consultații, iar medicii cred că, după modernizare, numărul pacienților tratați va crește cu 30%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6604 secunde