Apa oxigenată poate accelera vindecarea aftelor

109
Apa oxigenată poate accelera vindecarea aftelor - apaoxigenata-1628080775.jpg

Articole de la același autor

Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenată este un agent peroxid și oxidant cu proprietăți dezinfectante, antivirale și antibacteriene. În timpul aplicării topice sau al clătirii cu apă oxigenată, aceasta își exercită activitatea de oxidare și produce radicali liberi, ceea ce duce la deteriorarea oxidativă a proteinelor și a lipidelor. Acest lucru poate inactiva și distruge agenții patogeni și poate preveni răspândirea infecțiilor.

Dacă mergeți la medic cu o ureche înfundată, acesta poate face o spălătură sau vă poate scoate ceara cu un instrument special. La domiciliu, puteți înmuia ceara cu câteva picături de peroxid de hidrogen pe care îl puneți în ureche, cu o pipetă. A doua zi, clătiți ușor urechea cu apă caldă, pe care o introduceți tot cu pipeta, apoi înclinați capul până când toată apa se scurge din ureche.

De asemenea, dacă nu ați periat bine dinții sau nu ați folosit ața dentară suficient, este posibil să vi se umfle gingiile. În acest caz, puteți amesteca o parte de peroxid de hidrogen cu două părți de apă pentru a clăti bine cavitatea bucală. Clătiți gura timp de 30 de secunde și apoi scuipați. Dacă gingiile rămân umflate și dureroase mai mult de șapte zile, adresați-vă medicului stomatolog. Specialiștii spun că clătirea gurii cu peroxid de hidrogen poate ușura durerea și poate accelera vindecarea în cazul apariției aftelor, mai ales că aceste mici leziuni nu sunt contagioase, dar pot fi extrem de deranjante mai ales când cineva mănâncă. Atenție, însă! Nu utilizați peroxidul de hidrogen pe răni sau pe zonele cu acnee! 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2448 secunde