Apă cu nitrați în localitatea Cheia

326
Apă cu nitrați  în localitatea Cheia - fintinaapabatrina8692-1346442912.jpg
Apa de la sistemul centralizat din Cheia conține nitrați. Ca urmare a documentației de solicitare a autorizației de funcționare înaintate de Primăria Comunei Grădina, Direcția Județeană de Sănătate Publică din Constanța a emis autorizația sanitară cu derogare pentru parametrul nitrat pentru sistemul centralizat de apă Cheia. 


Primăria Comunei Grădina va duce la îndeplinire programul și calendarul de conformare anexă a autorizației privind realizarea lucrărilor și măsurilor ce trebuie executate în vederea respectării normei pentru parametrul nitrat. De asemenea, producă-torul de apă, adică Primăria Comunei Grădina, va elabora semestrial un bilanț privind situația lucrărilor angajate și rezultatele programului de monitorizare pe care le va depune la DSP Constanța. 


Între timp, medicii recomandă evitarea con-sumului apei de la robinet. Sugarii trebuie alimentați de la sân, iar pentru alimentația copiilor de până într-un an, a femeilor însărcinate și a celor care alăptează se va prefera apă plată îmbuteliată (în special pentru reconstituirea laptelui praf pentru copiii 0 - 1 an hrăniți artificial).


Organizația Mondială a Sănătății consideră că în situația în care concentrația nitraților depășește 50 mg/l, situându-se în plaja 50 - 100 mg/l, este posibil ca apa să fie furnizată sugarilor atâta timp cât apa este sigură microbiologic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 23 August 2012
Stire din Social : Atenție  se oprește apa!
Pagina a fost generata in 0.7154 secunde