Anxietatea crește pericolul bolilor de inimă la femei

233
Anxietatea crește pericolul bolilor de inimă la femei - inima-1638887936.jpg

Articole de la același autor

Problemele emoționale, tensiunile și anxietatea la femei cresc pericolul bolilor de inimă. Atenție, însă! Uneori, acestea pot fi confundate cu alte tipuri de afecțiuni. Tocmai de aceea, este foarte important de știut că există unele boli de inimă la femei care apar fără simptome evidente. De aceea, este esențial să cunoașteți aceste afecțiuni și să le puteți identifica simptomele. Potrivit doc.ro, cauzele bolii coronariene pot fi foarte diferite între sexe, iar femeile sunt mai predispuse să sufere de anumite boli, în funcție de stilul de viață.

Uneori, nu simțiți mai mult decât o ușoară oboseală pe care o justificați cu presiunea obligațiilor zilnice. Angina pectorală apare atunci când inima nu primește suficient sânge bogat în oxigen. La bărbați, apare ca o presiune destul de puternică asupra pieptului, care poate ajunge până la braț. Cu toate acestea, la femei apare într-un mod diferit și se manifestă ca o arsură, o presiune nedefinită localizată la nivelul gâtului, al maxilarului, al abdomenului și chiar al spatelui. Ba chiar este mai difuză decât la bărbați.

Un fapt important: atunci când bărbații suferă de angină pectorală, ei simt mai multă durere în timpul activității fizice, care este ușurată în repaus. La femei este invers, acestea sunt mai predispuse să sufere de angină în timp ce dorm. Există și date care arată că problemele emoționale, tensiunile și anxietatea cresc pericolul apariției acestei boli.

Cel mai frecvent simptom care precede un atac de cord este durerea în piept, dar, conform datelor statistice, doar jumătate dintre femei simt disconfort, presiune sau durere în această parte a corpului. Prin urmare, trebuie să luați în considerare că bolile de inimă la femei sunt uneori confundate cu alte afecțiuni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4332 secunde