Antidepresivele afectează capacitatea de a șofa

372
Persoanele care se află sub tratament cu antidepresive șofează mai prost decât cele care nu iau medicamente, arată un studiu efectuat de cercetătorii americani de la Universitatea Dakota, relatează NewsIn.
Șoferii care suferă de depresie și cărora le-au fost prescrise antidepresive au multe probleme în a se concentra și în a reacționa la volan, conform concluziilor studiului prezentat la convenția anuală a Asociației Psihologice Americane.
Psihologii Holly Dannewitz și Tom Petros au recrutat 60 de persoane pentru a participa la o simulare de șofat. A fost urmărită reacția participanților la o serie de cazuri comune pe șosele, în timp ce atenția le era distrasă de semne de limitare a vitezei, animale, elicoptere, alte mașini sau bicicliști. Testele au vizat modul de a conduce, concentrarea și atenția. Dintre participanții la simulare, 31 erau sub tratament cu antidepresive, iar restul de 29 nu luau niciun fel de medicament. Cei care luau antidepresive au avut rezultate proaste la testul de șofat, în timp ce, în cazul celorlalți participanți la test, rezultatele simulării au fost normale.
"Persoanele care iau antidepresive ar trebui să fie conștiente de posibilele efecte cognitive, din moment ce medicamentele le-ar putea afecta performanțele sociale, academice și de la serviciu, precum și abilitatea de a șofa", subliniază pshihologii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7346 secunde