Analgezicele ne pot surzi

496
Analgezicele ne pot surzi - b6952e403e52ff901127c4701a2a3852.jpg

Articole recomandate

Medicamentele din clasa analgezicelor, precum paracetamolul, determină o creștere substanțială a riscului de surditate, potrivit unui studiu american, publicat în numărul din luna martie al revistei American Journal of Medicine, informează express.co.uk.
Persoanele care folosesc cu regularitate principalele trei medicamente din clasa analgezicelor, disponibile în toate farmaciile de pe mapamond - paracetamol, aspirină și ibuprofen - se confruntă cu un risc major de a suferi din cauza unor afecțiuni auditive.
Cercetătorii au descoperit faptul că paracetamolul este cel mai periculos dintre analgezice, în special pentru pacienții care nu au împlinit vârsta de 50 de ani. În opinia oamenilor de știință, dacă acest medicament este luat cu regularitate (de cel puțin două ori pe săptămână), acești pacienți se confruntă cu un risc de surditate cu 99% mai mare, comparativ cu cei din aceeași grupă de vârstă, dar care nu folosesc paracetamol.
Riscul de surditate scade considerabil pentru pacienții care apelează cu regularitate la analgezice, dar care sunt trecuți de vârsta de 50 ani, potrivit acestui studiu. Pacienții cu vârstele cuprinse între 50 de ani și 59 de ani sunt cu 38% mai predispuși la a dezvolta afecțiuni auditive, iar pentru pacienții de peste 60 de ani, acest risc este doar cu 16% mai mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8884 secunde