Anadolu Medical Center, recunoscut în România pentru tratamentele oncologice

Joi, 22 Mai 2014, 19:15
8744
Cu o statistică îngrijorătoare în ceea ce privește numărul bolnavilor de cancer de sân și pulmonar, România se află în topul primelor țări europene care accede către serviciile medicale oncologice din țări precum Turcia sau SUA. De aceea, specialiștii Anadolu Medical Center, unul dintre cele mai căutate unități medicale de tratare a cancerului, vin în întâmpinarea pacienților, prezentând serviciile medicale disponibile.

Primii pacienți români care au mers la tratament pentru cancer în cadrul Anadolu Medical Center din Turcia au ales acest spital de renume internațional, încă din 2005. Majoritatea pacienților a avut nevoie de tratamente sau intervenții chirurgicale pentru tratarea cancerului.

Creat pe sistemul "spital în spital", centrul medical turc cuprinde departamente de depistare precoce a cancerului, dar și de tratament.

Specialiștii săi susțin că, din totalul pacienților internaționali care aleg acest spital, 50% sunt de origine română. Din acest procent, mai mult de jumătate sunt din județul Constanța, motiv pentru care medicii au ales să vină în întâmpinarea celor care au nevoie de aceste servicii medicale.

"Anadolu este nu doar un spital specializat pe tratarea cancerului de orice tip, ci și o organizație non-profit afiliată spitalului Johns Hopkins Medicine, considerat, pentru al 12-lea an la rând, cel mai bun spital din SUA.

Anadolu propune o abordare multi-disciplinară a tratamentelor, prin cooperarea dintre departamentele de chirurgie, oncologie medicală, patologie, medicină nucleară, medicină internă și radioterapie oncologică. Cât privește tratamentul cancerului, centrul medical este dotat cu tehnologii de ultimă oră, precum «cyberknife» - chirurgie robotică. Cele mai întâlnite tipuri de cancer cu care se prezintă pacienții români la Anadolu sunt cancerul pulmonar, cancerul la sân și diferite tipuri de cancer ginecologic și urologic.

Pacienții români ajung la Anadolu, în cele mai multe dintre cazuri, în stadii avansate de boală. Totuși, în ultimii ani, pacienții până în 50 de ani vin în faze mai timpurii, fiind conștienți că diagnosticarea incipientă este importantă în tratare", declară prof. dr. Engin Kayihan, coordonatorul centrului de radioterapie oncologică.

Terapiile sunt personalizate

În cadrul Anadolu, sunt tratate, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație, tumori pulmonare care nu mai pot fi operate sau tumori multiple care au recidivat.

Pe lângă acestea, pacienții români care ajung în Turcia suferă de cancer la sân, în cazul femeilor, și de cancer de plămâni sau colo-rectal, în cazul bărbaților.

"Tratamentele pentru cancerul la sân folosesc terapii targetate. Opțiunile de tratament propuse sunt personalizate și interdisciplinare, în funcție de stadiu, putând cuprinde chimioterapie, radioterapie sau chirurgie.

Pentru cancerul colo-rectal, se folosește cea mai puțin invazivă metodă - chirurgia robotică, metodă ce reduce pierderile de sânge, durerile post-operatorii și riscul de infecții, dar și perioada de spitalizare", susține dr. Serdar Turhal, specialist oncolog în cadrul Anadolu.

Pacienții, tratați "pe limba lor"

Cum mulți dintre pacienții români nu accesează serviciile din alte țări datorită neînțelegerii limbii, specialiștii turci pun la dispoziția celor care aleg tratamentul la acest spital traducători care vorbesc limba română. Astfel, fiecare pacient poate pune întrebări legate de terapii, operații, prețuri sau investigații. 

Pagina a fost generata in 1.0913 secunde