Amenzi de 10.000 de lei pentru părinții care nu-și vaccinează copiii

136
1
Amenzi de 10.000 de lei pentru părinții care nu-și vaccinează copiii - vaccinpublimedia-1501399815.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății arată, în raportul privind vaccinarea transmis de ministrul Florian Bodog premierului Mihai Tudose, că este necesară promovarea legii vaccinării și reorganizarea întregului sistem de acordare a serviciilor medicale de vaccinare, în condițiile în care "acoperirea vaccinală" a scăzut continuu în ultimii zece ani, rata deceselor provocate de rujeolă fiind, de la declanșarea epidemiei, de 4 la o mie de cazuri, "mult peste cea cunoscută în literatura de specialitate de 1-2 cazuri la o mie de copii". Un număr de 224.202 copii cu vârste între 9 luni și 9 ani sunt restanțieri la vaccinare.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, anunță sancțiuni pentru cei care refuză vaccinarea copiilor, anunță TVR: În noua lege a sănănății există obligații exprese și există prevăzut faptul că părintele care semnează că nu-și vaccinează copilul își asumă toată responsabilitatea. Am făcut apel prin Casa Națională de Asigurări la toate farmaciile din țară să afișeze mesaje pro vaccinare pentru rujeolă. În același timp, fiecare director de direcție de sănătate publică își face propria strategie. Voi avea săptămâna viitoare o videoconferință cu aceștia pentru a afla care sunt pașii pe care i-au făcut.

Dacă există contraindicații la vaccinare, părinții pot lua o scutire de la Comisia Județeană de Vaccinare. Iar pentru cei care nu au probleme medicale, e nevoie de dovada unui calendar de recuperare.

În caz contrar, părinții, dar și cadrele medicale responsabile vor fi sancționați. De la avertismente și chiar amenzi care ajung până la 10.000 de lei, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Om
30 iulie 2017
Bandiții !

Obligați oamenii : copii și părinții, unde este dreptul omului de a alege să facă ce vrea cu viața lui și cu a celuia / celora, cărora le-a dat viață, nu vă este rușine ca să întrați cu "bocancii" în viața oamenilor, niște nesimțiți si " bestii cu chip de om ", puși doar pe afaceri și hoții, dar asta pe seama unora și altora, care după situații nefericite și nenorociri, se chinuiesc doar părinții, iar pe cei nemernici de guvernanți îi doare drept în c.r,NEMERNICILOR lăsați lumea în pace și lăsați părinții să hotărască pentru copii lor, că nu ați pus voi osul la muncă pentru : facerea și creșterea copiilor, mai bine dați copiilor și părinților banii necesari pentru un trai omenesc, decent și numai furați țara asta, România și pe poporul român! Hoților și pungașilor de politicieni care v-ați făcut imense averi de pe urma poporului român obidit și necăjit, care popor român duuuce o viață ca vaaaaaide el!

Pagina a fost generata in 1.645 secunde