Alexandru Rafila: Vaccinul anti-Covid 19 va veni în tranșe

Luni, 10 August 2020
887

Articole recomandate

România s-a înscris pe lista țărilor care vor primi vaccin ani COVID-19, atunci când acesta va fi pus pe piață. Precomanda noastră este de 10 milioane de doze, cantitate care ne va fi asigurată printr-un mecanism pus la punct de Comisia Europeană. Profesorul Alexandru Rafila spune că prioritate la vaccinare vor avea copiii și persoanele în vârstă, personalul medical, dar și cei care au și alte boli asociate.


"Este foarte posibil ca vaccinul să nu se administreze doar într-o singură doză, cele mai multe produse care se dezvoltă acum pleacă de la principiul administrării a două doze de vaccin.


Acest vaccin va fi disponibil probabil la un preț apropiat de prețul de producție.


Este bine că există o rezervare a unei cantități din partea UE, știu că s-au încheiat astfel de convenții cu 2 sau 3 producători diferiți.


Este vorba de tranșe, mai ales pentru vaccinuri, care sunt produse biologice, extrem de sensibile inclusiv la variațiile de temperatură, trebuie asigurat lanțul de frig, atât în timpul transportului, cât și al depozitării, al distribuției ulterioare. Cred că ar trebui să fim extrem de transparenți în această strategie de comunicare legată de un potential produs vaccinal, oamenii trebuie să știe că el este un produs sigur", a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.


Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a afirmat că un vaccin ar putea fi gata la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor.


La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru. 20 dintre ele au intrat în faze avansate de testare.


Sursa: digi24.roArticole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 1.2049 secunde