Alertă și anchetă a poliției, după ce un copil de 4 ani a murit de meningită

214
Alertă și anchetă a poliției, după ce un copil de 4 ani a murit de meningită - alertademeningita-1517491584.jpg

Articole recomandate

Un copil de 4 ani a murit, joi dimineață, la Unitatea de primiri urgențe a spitalului din Motru, diagnosticul clinic pus fiind meningită meningococică, anunță gorjeanul.ro. Boala are risc de contagiune și, din aceast motiv, autoritățile au luat decizia de a închide spitalul. 


Copilul a fost a adus la spital miercuri, părinții crezând că este vorba despre o răceală. Peste noapte, starea s-a agravat, iar joi dimineață medicii au declarat decesul.

Până la stabilirea exactă a cauzelor decesului, în unitatea medicală s-a aplicat protocolul specific acestei boli contagioase grave.

Pe de altă parte, potrivit gorj-domino.ro, politiștii din Motru au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, după ce părinții au făcut plângere. Direcția de Sănătate Publică Gorj face anchetă epidemiologică și la grădinița unde învăța micuțul, ia trupul a fost depus la morgă, în vederea efectuării necropsiei.

Conform viceprimarului din Motru, DSP a dispus efectuarea de dezinfecție în mai multe instituții, inclusiv în scara blocului în care locuiește familia băiețelului mort.

Reprezentanții Spitalului Motru cer populației să nu se panicheze și să se adreseze medicilor de familie dacă li se pare că au simptome specifice meningitei.

La copii, una dintre simptomele cel mai simplu de remarcat ale menigitei sunt durerile de cap puternice, chiar insuportabile, pe fondul febrei. De asemenea, un copil bolnav de meningita nu mai are poftă de mâncare, are stări de greață ce pot fi urmate de dureri de stomac si vărsături. Sensibilitatea la lumina puternică, ce duce la lăcrimare, este un alt simptom potențial al meningitei.

Ultima alertă de meningită, în urma unei deces, a fost în iuinie anul trecut, la Brașov, după ce un licean de 17 ani a murit, iar alți aproape 20 de tineri au fost internați cu suspciunea că ar suferi de aceeași boală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4672 secunde