ALERTĂ! O nouă substanță cancerigenă identificată în medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale

2514
ALERTĂ! O nouă substanță cancerigenă identificată în medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale - injec539iisaupastile-1551615186.jpg

Articole recomandate

Compania indiană Hetero Labs Ltd a rechemat mai multe loturi de medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale deoarece conțin o substanță cancerigenă, a anunțat vineri Agenția americană a produselor alimentare și medicamentelor (Food and Drug Administration - FDA), citată de Reuters și preluată de Agerpres.


La nivel mondial, autoritățile au restricționat vânzările medicamentelor pentru scăderea tensiunii arteriale care au în componența lor valsartan, losartan și irbesartan, acestea fiind suspectate că ar conține două substanțe cu potențial cancerigen - N-nitrosodietilamină (NDEA) și N-nitrosodimetilamină (NDMA).

Cel de-al doilea compus toxic, NDMA, a fost descoperit în 87 de loturi de comprimate losartan cu potasiu produse de Hetero - N-Nitroso-N-metil-4-acid aminobutiric (NMBA) - și nu fusese identificat în medicamentele rechemate anterior de o serie de producători din industria farmaceutică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4745 secunde