ALERTĂ LA NIVEL MONDIAL! Atenție, lipsă acută de antibiotice

155
ALERTĂ LA NIVEL MONDIAL! Atenție, lipsă acută de antibiotice - antibiotice-1505911748.jpg

Articole de la același autor

Pe plan mondial există o "lipsă gravă de programe de dezvoltare a unor antibiotice noi", se afirmă într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), publicat miercuri, potrivit AFP.



"Rezistența la antimicrobieni este o urgență sanitară mondială, care pune serios în pericol progresele medicinei moderne", a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, în comunicatul de presă publicat de această organizație.

El consideră că este "urgent să se multiplice investițiile în programele de cercetare și dezvoltare a unor medicamente eficiente contra infecțiilor rezistente la antibiotice, inclusiv împotriva tuberculozei".


Această agenție din cadrul ONU a recenzat 51 de noi produse antibacteriene aflate într-o etapă de dezvoltare și de teste clinice pentru tratarea agenților patogeni prioritari care sunt rezistenți la antibiotice, tuberculoză și infecții diareice, uneori mortale, din cauza Clostridium difficile.

Dar, dintre toate aceste medicamente cu rol de "candidat", "doar opt reprezintă tratamente inovatoare", susceptibile să valorifice actualul arsenal de tratamente antibiotice, a deplâns OMS în același comunicat.


OMS, care trage cu regularitate semnale de alarmă în privința creșterii rezistenței la antibiotice, a publicat în februarie o listă cu 12 familii de "superbacterii" împotriva cărora specialiștii agenției consideră că este urgent să fie dezvoltate tratamente noi, în plus față de tuberculoza rezistentă, care reprezintă deja o prioritate în cadrul programelor de cercetări medicale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 19 Septembrie 2017
Stire din Sănătate : Ce sunt tulburările gastro-intestinale
Marţi, 19 Septembrie 2017
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru o viață fericită
Marţi, 19 Septembrie 2017
Stire din Sănătate : Stop exportului paralel de medicamente!
Pagina a fost generata in 1.1002 secunde