Alergie sau răceală, cum ne dăm seama?

205
Alergie sau răceală, cum ne dăm seama? - alergiesauraceala-1559030571.jpg

Articole recomandate

Dacă te confrunți cu strănutul, congestia nazală sau tusea, primul lucru care îți va trece prin cap este acela că ai răcit, însă acestea sunt și semne ale alergiilor. Învățând care sunt diferențele dintre alergii și răceli vei găsi mult mai rapid metode de a ameliora sau trata problemele respective, specifică csid.ro.


Răceala este una dintre cele mai comune afecțiuni care este cauzată de un virus. Răceala apare în urma unui virus transmis prin tuse sau strănut, iar pe lângă tuse și strănut alte simptome ale răcelii sunt nasul înfundat, secrețiile mucoasei nazale sau usturimile în gât, recuperarea este de obicei rapidă, durata unei răceli fiind între 7 și 10 zile.


Alergiile apar atunci când sistemul imunitar are o reacție adversă la anumite substanțe. Alergiile și răcelile au câteva simptome comune precum strănutul, tuse, usturime în gât, scurgeri nazale, congestie nazală, ochi umezi. De asemenea, alergiile pot cauza și mâncărimi în zona ochilor ceea ce, în mod normal, răceala nu o poate face.


Pentru a-ți da seama dacă este vorba de o alergie sau o răceală este foarte important să acorzi atenție simptomelor pe care le prezinți. În general, răcelile vin la pachet cu stări de oboseală, dureri, usturimi în gât și febră, în timp ce alergiile cauzează mâncărimi ale ochilor, respirație șuierătoare și mâncărimi ale pielii precum urticarii sau eczeme.


Perioada anului ne poate oferi indicii cu privire la cauzele simptomelor. Șansele sunt mult mai mari să răcești pe timpul iernii, deși este posibil să te confrunți cu aceasta și în sezonul cald. Alergiile la rândul lor pot apărea în orice perioadă a anului, dar de cele mai multe ori, alergiile la polen apar în lunile de primăvară. De altfel, alergiile provocate de iarbă sunt des întâlnite vara.
Un alt mod prin care-ți poți da seama dacă te confrunți cu o alergie sau răceală este durata simptomelor. Răcelile trec într-o săptămână, în timp ce alergiile nu se ameliorează decât dacă sunt tratate sau dacă declanșatorii sunt eliminați. Alergiile sezoniere tind să cauzeze simptome două sau chiar trei săptămâni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0389 secunde