Alergia la soia

489
Alergia la soia - soia-1315948855.jpg
Asemenea altor alimente, și soia poate provoca alergii. În majoritatea cazurilor, alergia debutează încă din primii ani de viață, manifestându-se la contactul cu formulele de lapte care includ soia. Unii copii depășesc alergia la soia, dar sunt cazuri când persistă până la vârsta adultă.
Semnele și simptomele alergiei la soia sunt ușoare: urticarie sau mâncărime în jurul gurii. În cazuri rare apar reacții alergice grave, care pot pune viața în pericol. După depășirea vârstei copilăriei, simptomele alergiei apar imediat după consum și sunt: apariția acneei, rinită, diaree, dermatită, mâncărimi în jurul gurii, amețeli sau leșin.
Diagnosticul se pune cu ajutorul unui test cutanat (pielea este înțepată și expusă la cantități mici de proteine, găsite în soia; dacă apare o umflătură, înseamnă că persoana este alergică) și a unui test de sânge (ce măsoară răspun-sul sistemului imunitar la soia, pentru măsurarea cantității de anti-corpi). Tratamentul constă în ad-ministrarea de antihistaminice și ajută la ameliorarea disconfortului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Cu EKG-ul în buzunar la donarea de sânge
Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Lunea suntem în depresie
Pagina a fost generata in 1.8633 secunde