Aftele la copii nu provoacă doar dureri, ci şi disconfort

195
Aftele la copii nu provoacă doar dureri, ci şi disconfort - fondafte1-1633696426.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, aftele sunt recurente la copii. Partea bună este că nu sunt grave, dar pot provoca dureri şi disconfort. Cu toate acestea, apariţia aftelor la copii poate fi îngrijorătoare la început. Aceste leziuni sunt benigne şi tind să dispară de la sine într-un timp relativ scurt, spun medicii.

Potrivit dr. Florina Munteanu, gura este predispusă la o sumedenie de afecţiuni, iar aftele se află printre ele. De fapt, estimările indică faptul că acestea afectează până la 85% din oameni. Aşadar, cum le trataţii? De regulă, apariţia aftelor are de-a face cu mai mulţi factori, dar în cazul copiilor, este atribuită obiceiului de a băga tot felul de obiecte în gură, ceea ce duce, în mod evident, la diferite leziuni, inflamaţii ce le provoacă, în mod cert, durere.

„În primele zile, aftele apar ca o mică umflătură a mucoasei bucale, de culoare albă, care poate evolua către un ulcer oval sau circular. Mai departe, deşi sunt puţin adânci şi au margini curate, fundul lor poate fi necrozat şi cu diametru variabil. În general, la cei micii, aftele apar pe mucoasa obrajilor. Cu toate acestea, ele tind să apară şi pe buze, limbă şi gingii. În plus, aftele pot apărea periodic, în timp. În acest caz, este vorba despre o patologie numită stomatită aftoasă recurentă. Aceasta se manifestă prin leziuni simple sau multiple, de diferite dimensiuni. În acelaşi timp, leziunea poate fi izolată sau parte a stomatitei aftoase recurente, însă ea va dispărea singură în aproximativ o săptămână”, a explicat medicul. Cu toate acestea, leziunile pot fi dureroase şi uneori pot împiedica consumul de alimente.

Acesta este motivul pentru care oamenii se întreabă, adesea, dacă pot face ceva pentru a accelera procesul de recuperare. În prezent, susţin medicii, există două opţiuni terapeutice în acest sens: una farmacologică şi una care constă în remedii naturale. Ambele opţiuni sunt utile pentru a ameliora simptomatologia şi pentru a evita posibilele complicaţii. Astfel, anumite remedii naturale pot servi ca adjuvant pentru tratarea aftelor la copii. Deşi nu sunt prima opţiune de tratament, ele pot fi utile în reducerea inflamaţiei şi combaterea infecţiilor existente. În mod ideal, acestea ar trebui să aibă proprietăţi antiinflamatoare şi antiseptice.

Unul dintre cele mai utilizate remedii este clătirea gurii cu apă caldă cu sare sau bicarbonat de sodiu. Procesul trebuie repetat de 2-3 ori pe zi, până când apare o ameliorare semnificativă. Amestecul trebuie să conţină puţină sare sau bicarbonat de sodiu amestecat cu o jumătate de pahar de apă caldă. Acesta nu trebuie ingerat. Apoi, aloe vera este un alt ingredient utilizat în mod obişnuit în acest scop. Gelul conţinut de frunzele plantei are proprietăţi antiinflamatoare şi antimicrobiene care favorizează ameliorarea bolii. Este nevoie de o singură picătură de gel de aloe vera frecată direct pe aftă. Este important să menţionăm faptul că aftele şi stomatita aftoasă recurentă nu au o cauză specifică în majoritatea situaţiilor. Aceste leziuni pot apărea din cauza unei predispoziţii genetice sau a uneia dintre următoarele situaţii: infecţie virală sau bacteriană, stres, deficit de vitamine, modificări hormonale.

Prevenirea aftelor la copii ar trebui să se concentreze pe ameliorarea problemelor menţionate mai sus. Important este ca micuţii să aibă o igienă orală adecvată. Aşa că, asiguraţi-vă că se spală pe dinţi de trei ori pe zi şi că folosesc apă de gură cel puţin o dată pe zi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4716 secunde