Afinele, secretul ochilor luminoși

316
Afinele, secretul ochilor luminoși - afinele2-1630416069.jpg

Articole de la același autor

Afinele au un rol important în fitoterapia românească, datorită concentrației bogate în compuși cu efect antioxidant și detoxifiant. Aceste proprietăți le fac utile în numeroase boli, mai ușoare sau mai grave. Specialiștii afirmă că prima calitate a afinelor, care le face superioare altor fructe, este indicele lor glicemic foarte mic. Nu numai că pot fi consumate în siguranță de persoanele cu diabet, ci pot ajuta chiar la tratarea acestei boli. Ele sunt, de asemenea, renumite pentru acțiunea lor benefică asupra ochilor, întrucât conțin un antioxidant numit antocianină, care mărește acuitatea vizuală.

Studiile au arătat că afinele au un impact extraordinar asupra sistemului cardiovascular. Consumul lor zilnic poate reduce tensiunea arterială și rigiditatea arterelor. Cercetările recente sugerează că afinele și compușii lor activi au un potențial anti-cancerigen, deci previn carcinogeneza prin inhibarea producției de molecule pro-inflamatoare, a stresului oxidativ și a produșilor de stres oxidativ precum daunele ADN. Totodată, afinele inhibă înmulțirea celulelor canceroase și cresc apoptoza, pentru că acestea conțin cantități mari de vitamina C și flavonoide - antioxidanți cu efect protector împotriva infecțiilor, vitamina A, vitamine din grupul B (B1, B2), vitamina E, vitamina F și vitamina PP.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1495 secunde