Aerosolii marini, recomandați bolnavilor de astm

260
Aerosolii marini, recomandați bolnavilor de astm - aerosolii-1439314705.jpg

Articole de la același autor

Aerul marin este foarte eficient în ameliorarea problemelor respiratorii, ne spune și dr. Vera Eniko Pall, medic pneumolog.

"Aerosolii marini sunt eficienți în tratarea problemelor cronice, precum bronșita, astmul sau bronhopneumopatia obstructiv cronică (BPOC) și favorizează fluidificarea mucusului bronșic și curățarea bronhiilor", a menționat dr. Pall. Pneumologul a ținut să precizeze că aerul este mult mai pur la malul mării și ne-a explicat și care este motivul.

"Valurile degajă picături foarte fine de apă care curăță în permanență aerul de impurități. Aerosolii marini sunt lipsiți de virusuri și microbi, au rolul de a îmbunătăți memoria, de a dilata vasele sanguine și de a ameliora capacitatea cardiorespiratorie afectată de poluarea din orașe. Totodată, conținutul de iod din aerosolii marini favorizează expectorația, iar aerul marin curăță căile respiratorii, ceea ce este extrem de benefic în ameliorarea rinitelor sau rinosinuzitelor.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale aerosolilor marini, se recomandă celor care suferă de afecțiuni bronșice să se plimbe pe plajă dimineața, între orele 06.00 și 08.30, și seara, după apusul soarelui. Cu toate acestea, medicul i-a atenționat pe aceștia să evite plimbările pe malul mării atunci când vântul este foarte puternic, deoarece pot suferi complicații" , a precizat medicul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5957 secunde