Adio birocrație și cozi la ușile cabinetelor medicale. Ce măsuri iau autoritățile

373
Adio birocrație și cozi la ușile cabinetelor medicale. Ce măsuri iau autoritățile - sanatatesisteminformatizat-1490619662.jpg

Articole recomandate

Informatizarea sistemului de sănătate poate aduce beneficii reale atât pacientului, care va avea acces mai rapid la tratament, cât și unității medicale/statului, prin eliminarea pierderilor financiare din sistem și alocarea banilor acolo unde este nevoie de ei.

În prezent, pacientul român se confruntă cu probleme în identificarea furnizorului de servicii, birocrație, cozi la ușile cabinetelor medicale și probleme în accesul la tratament. Potrivit lui Horia Radu, Head of Medical Division High-Tech Systems & Software (HTSS) toate aceste probleme pot fi remediate prin utilizarea inteligenței artificiale în domeniul medical. 


"Beneficiem deja de un sistem informatic de stat unic pe care îl putem folosi în beneficiul pacientului (SIUI și DES). Noi, producătorii de software, avem datoria și posibilitatea să îmbunătățim accesul pacientului la tratament prin: refolosirea datelor existente în sistemul propriu, folosirea datelor din sistemul DES și SIUI, automatizarea la maximum a fluxului de date către raportările de stat și generarea automată a formularisticii interne (orientare paperless), orientarea software-ului către actul medical, urmărirea fluxului pacientului (patient-path) și asigurarea în mod automat și configurabil al auditului procedurilor din unitățile medicale și asigurarea securității tratamentului prin proceduri medicale incluse în software", a afirmat Horia Radu.

Pacientul, în prim plan


Datorită informatizării sistemului de sănătate, prin soluția DataKlas Medical, pacientul va ajunge în centrul sistemului de sănătate, devenind principalul beneficiar al serviciilor oferite de unitățile medicale. De asemenea, personalul medical specializat va fi protejat de formularistică prin folosirea tuturor mijloacelor și a surselor de date existente despre pacient pentru precompletarea acestora și va avea la dispoziție doar operațiile dedicate lui, automatizate prin proceduri și șabloane prestabilite de unitate sau legal. Informatizarea sănătății trimite "în background" comunicațiile cu sistemele de stat, pentru prelucrarea lor netransparentă la utilizator și în mod automatizat cu posibilitatea auditării ulterioare și organizează drumul pacientului prin sisteme de programări pe resursele unității, săli de așteptare, urmărirea încărcărilor pe secții și configurarea de fluxuri care se exprimă în sarcini specifice către utilizatorii aplicației. 


Printre beneficiile DataKlas Medical se numără: 100% decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate, securitatea tratamentului, auditare și scăderea timpilor, un flux continuu și mai mare de pacienți și eliminarea cozilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4755 secunde