Acțiune de donare de sânge, la Cernavodă

144
Acțiune de donare de sânge, la Cernavodă - donaredesangecernavodacopy-1507622003.jpg

Articole de la același autor

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța (CRTS), Primăria Orașului Cernavoda și Spitalul Orășenesc Cernavodă organizează sămbătă, 14 octombrie, între orele 8.30 și 13.30, o acțiune de donare de sânge.


"Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Cernavodă și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge", a declarat dr. Alina Mirella Dobrotă, director CRTS. 


De asemenea, cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. 
În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandvișuri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide. Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sange) beneficiază, la cerere, de: șapte tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8327 secunde