"A trata medicii cu indiferență înseamnă a risca să-i pierdem"

115

Articole de la același autor

Federația "Solidaritatea Sanitară" atenționează public Guvernul și politicienii asupra riscurilor pe care le aduce cu sine indiferența față de medicii care-și solicită drepturile (refuzând semnarea CIM-urilor pentru gărzile suplimentare ca formă de protest). Acești oameni au ales să lucreze în România, pentru cetățenii români, în condițiile în care Occidentul îi așteaptă cu brațele deschise. Absența dialogului înseamnă lipsă de respect, fiind echivalentă cu îndemnul oficial la a migra, lansat în urmă cu câțiva ani de un fost președinte. 


În condițiile în care atitudinea guvernanților este percepută ca una de nepăsare față de soarta medicilor, nemulțumirea lor se accentuează, devenind treptat furie. Așteptările privind încetarea de la sine a protestului, pe care le dovedește tăcerea Guvernului, se dovedesc eronate, protestul tinzând să crească în amploare. 


Având în vedere faptul că starea de nemulțumire față de nedreptățile pe care le suferă se accentuează și în rândul altor categorii de personal, înmulțindu-se presiunile salariaților pentru a acționa în vederea rezolvării urgente a tuturor solicitărilor legale, Federația "Solidaritatea Sanitară" a demarat evaluarea situației din perspectiva extinderii protestului la toate categoriile de personal, luând în considerarea inclusiv declanșarea unui conflict colectiv de muncă. 


Din această perspectivă, Federația "Solidaritatea Sanitară" a inclus deja în propunerile pe care le-a transmis Ministerului Sănătății la proiectului de modificare a OMS 870/2004 (Regulamentul privind timpul de muncă) multe prevederi ce rezolvă și câteva din problemele importante ale altor categorii de personal, în special ale asistentelor medicale. Cea mai importantă solicitare o constituie posibilitatea încheierii CIM-urilor cu timp parțial și pentru asistentele medicale care efectuează numeroase ore suplimentare neplătite. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Octombrie 2015
Stire din Sănătate : Medicii nu vor legalizarea șpăgii
Pagina a fost generata in 0.3217 secunde