A fost descoperit un nou organ al corpului uman

440
A fost descoperit un nou organ al corpului uman - eyccrjyb1280-1483536456.jpg

Articole recomandate

Tratatele de medicină nu conțin tot ceea ce trebuie să știm despre corpul uman. Oamenii de știință au făcut o nouă decoperire importantă. Aceștia au găsit un nou organ în interiorul corpului uman, care se numește mezenter, potrivit Business Insider.

Organul se află ascuns în sistemul nostru digestiv și deși cercetătorii au lămurit structura acestuia, rolul lui nu este încă clar. Experții susțin însă că descoperirea, ce a fost publicată recent în revista "The Lancet Gastroenterology & Hepatology, ar putea fi cheia tratamentului bolilor abdominale și digestive.


Mezenterul nu era până acum o noțiune străină medicinei, însă acesta era greșit interpretat. Până de curând, medicii credeau că mezenterul este o serie de structuri fragmentate din sistemul digestiv, ci nu un organ separat.


"Acum putem spune că avem un organ în organism despre care nu am știut anterior. Descrierea care a fost făcută acum peste 100 de ani a fost incorectă. Acest organ este departe de a fi fragmentat și separat. Este pur și simplu o structură continuă", a declarat J. Calvin Coffey, cercetător la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda , primul care a descoperit faptul că mezenterul este de fapt un organ.

Ce este mezenterul?


Așadar, ce este mezenterul? O membrană a cavității abdominale care "învelește" celelalte organe aflate în această zonă a corpului. Una dintre cele mai vechi descrieri ale mezenterului a fost făcută de Leonardo da Vinci, iar timp de secole a fost, în general, ignorată, notițele fiind considerate nesemnificative. Secolul trecut, medicii care au studiat mezenterul credeau că este o structură fragmentată făcută din secțiuni separate, fără vreun rol aparte.

Însă totul s-a schimbat în 2012, când Coffey și colegii săi au demonstrat faptul că mezenterul este de fapt o structură continuă. De-a lungul ultimilor patru ani, au adunat mai multe dovezi că mezenterul ar trebui să fie de fapt clasificat ca fiind un organ distinct, iar acest lucru este consemnat oficial începând din acest an, scrie libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6117 secunde